Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένοι παραμένουν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι σώθηκαν από θαύμα την τελευταία στιγμή, χάρη στη... διορατικότητα της δασκάλα τους. Ήταν εκείνη που ανησύχησε από τις ύποπτες ρωγμές που παρατήρησε στο ταβάνι και τους ζήτησε να βγουν γρήγορα έξω, λίγα λεπτά προτού η ψευδοροφή καταρρεύσει.

«Μπήκαμε στην τάξη, περιμέναμε κάποια λεπτά για να κάνουμε την προσευχή και αμέσως μετά η κυρία σαν να τρόμαξε γιατί είδε τις ρωγμές πάνω στο ταβάνι. Άρχισε να ανησυχεί και μας είπε ''παιδιά υπάρχουν ρωγμές πάνω στο ταβάνι, καλύτερα να βγούμε έξω''. Μας έβγαλε έξω σε σειρές και μετά από λίγη ώρα μας είπαν πως το ταβάνι άρχισε να πέφτει. Και όταν αρχίσαμε να φεύγουμε και μόλις βγήκαμε από την τάξη ακούσαμε ένα μπαμ», περιέγραψε ο Βασίλης, μαθητής και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές. Κατά πληροφορίες, το σχολείο στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο που έχει μισθωθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA