Μενού
  • Α-
  • Α+

Απίστευτο περιστατικό στη Μυτιλήνη, όπου ιερέας, ο οποίος νοσούσε με κορονοϊό, φέρεται να τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου (26/10), στον ομώνυμο ναό της ενορίας του! Την είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφέροντας πως ο ιερωμένος κοινώνησε και τους παριστάμενους πιστούς. Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που ερευνάται είναι το κατά πόσο ο ιερέας γνώριζε ότι είχε νοσήσει, αφού λίγες μέρες μετά εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην τέλεση της Λειτουργίας τον βοήθησαν στενοί συγγενείς του, οι οποίοι επίσης έχουν νοσήσει.

Διορία μιας εβδομάδας στους ιερείς για να εμβολιαστούν

Δεν είναι τυχαίο ότι την Πέμπτη (4 Νοεμβρίου) ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος έδωσε διορία μιας εβδομάδας στους ιερείς του νησιού για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, διαφορετικά θα τεθούν σε υποχρεωτική αργία άνευ αποδοχών. Από το άτυπο αυτό τελεσίγραφο εξαιρούνται όλοι οι ιερωμένοι που θα προσκομίσουν ιατρικό έγγραφο που να δηλώνει ρητώς ότι δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο.

Σε σύνολο 83 κληρικών που ανήκουν στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, οι 35 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είναι και αρνητές του κορονοϊού και προτρέπουν τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες και να μην εισέρχονται στους ναούς με αυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, υποστηρίζοντας πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι που ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA