Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Νοέμβριος έχει μπει με... καλοκαιρινές διαθέσεις καθώς ο καιρός είναι ζεστός από την αρχή του μήνα, αλλάζοντας το σκηνικό που υπήρχε τον Οκτώβριο με το έντονο κρύο. Ο καλός καιρός για την εποχή φαίνεται πως θα διατηρηθεί για πολύ ακόμη, με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να παρουσιάζει ένα βίντεο με την πιθανή διάταξη των συστημάτων μέχρι και τα τέλη Νοέμβρη.

Όπως σημειώνει και ο ίδιος σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα, δεν μπορούν να γίνουν τόσο μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις ωστόσο υπάρχει μία γενικότερη εικόνα.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Πολλοί  φίλες/ φίλοι μου ζητούν να προσπαθήσω να αποκωδικοποιήσω με τη βοήθεια της αναλογικής μεθόδου (ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης Madden-Julian (MJO) που αποτελεί και το μεγαλύτερο στοιχείο της ενδοεποχιακής μεταβλητότητας στην τροπική ατμόσφαιρα) το μήνα που διανύουμε, Νοέμβριο 2021.  

Οπως έχω εξηγήσει τέτοιες μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις εκτός ότι χρειάζονται πολύ χρόνο, βρίσκονται σε εντελώς πειραματικό στάδιο και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ληφθούν υπόψη για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων.

 Προς το παρόν θα σας δώσω  μόνο μία ΠΙΘΑΝΗ διάταξη των συστημάτων έως περίπου και τα τέλη του μήνα. Το τι σημαίνουν όλες αυτές οι διατάξεις Θα προσπαθήσω να τις αναλύσω τις επόμενες ημέρες βλέποντας τη γενικότερη εξέλιξη από τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα. 

Πολύ πολύ ΓΕΝΙΚΑ: Οι κίτρινες αποχρώσεις υποδηλώνουν γενικά καλό καιρό από πλευράς φαινόμενων και κυρίως όταν βρίσκονται κοντά με τις πορτοκαλί αποχρώσεις, ενώ οι πορτοκαλί αποχρώσεις υποδηλώνουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες χωρίς φαινόμενα και χωρίς ανέμους! 

Αντίθετα οι πράσινες αποχρώσεις και κυρίως αυτές προς το μπλε και μοβ υποδηλώνουν αλλαγή του καιρού έως και κακοκαιρία». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA