Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην πρωτεύουσα βρίσκονται περίπου 1.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά και μετέβησαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να διαμαρτυρηθούν. Οι αγρότες επέλεξαν να μετακινηθούν με τον ηλεκτρικό και το μετρό αγνοώντας πλήρως τα μέτρα για τον κορονοϊό. Κανείς δεν φορούσε μάσκα γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.

Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, η αντιπροσωπεία των αγροτών από την Κρήτη έφτασε στο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης κι έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, τον οποίο και φίλεψαν με σαρίκι και κατσούνα. Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων, τους οποίους στηρίζουν και οι αγρότες, αφορούν στην ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων που επιφέρει αλλαγές στα κριτήρια καταβολής των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων και άλλα ζητήματα όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής. Ακόμη διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδοτήσεων και ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

«Ήταν μεγάλος ο τσέκουρας και μάλλον διπλός!», σημείωσαν και προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. «Εάν δεν το δεχτούνε, θα κάνουμε το κουμάντο μας». Από την πλευρά του, ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, υποστήριξε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής». «Ακόμη μια φορά βρίσκουμε το πισωγύρισμα του Υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι θα ανέβουμε στην Αθήνα. Έπρεπε να σταθεί στη θέση του», τόνισε. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Τσιφετάκη, πρόεδρου του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά και γι’ αυτό θα κάνουν εκείνο που γνωρίζουν καλά. «Αφήνουμε πίσω τις δουλειές μας και πάμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA