Μενού
  • Α-
  • Α+

Ειδικός εφέτης ανακριτής θα διενεργήσει την κύρια ανάκριση για την υπόθεση της σύλληψης του 34χρονου Ιρακινού πριν από περίπου ένα μήνα στο κέντρο της Αθήνας για συμμετοχή στον ISIS. Ο κατηγορούμενος που φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση, κατονόμασε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στην εξέλιξη της έρευνας και άλλα πρόσωπα που πιθανόν εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους και τα οποία πιθανόν να έχουν ήδη περάσει την Ευρώπη. 

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, αποφασίστηκε η έρευνα που εκκρεμεί στην 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, να αναβαθμιστεί. Μετά από αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, συγκλήθηκε η Ολομέλεια Εφετών και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, καθώς και της εξαιρετικής φύσης της, ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, έγινε δεκτό η δικογραφία να ανατεθεί σε αυξημένου κύρους και εμπειρίας δικαστή. Η απόφαση της Ολομέλειας είναι να ανατεθεί η υπόθεση στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη και μάλιστα να της υποβληθεί η δικογραφία αμέσως.

Η σύλληψή του

Ο 34χρονος συνελήφθη στην Αθήνα μετά από πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής και βίντεο που υπέδειξαν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών στο οποίο απεικονιζόταν σε περιοχή της Συρίας να κρατά καλάσνικοφ και να εξυμνεί λεκτικά τη δράση του ISIS. 

Το βίντεο είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014. Όπως προέκυψε, ο 34χρονος, είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα, όπου ζούσε κι εργαζόταν. Είχε μάλιστα υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί, είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA