ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/11/2021 15:30

Σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση του Ιρακινού που συνελήφθη στην Αθήνα για συμμετοχή στον ISIS

Οι νέες πληροφορίες για πρόσωπα που πιθανόν εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους, έστειλαν την υπόθεση σύλληψης του 34χρονου Ιρακινού σε αυξημένου κύρους και εμπειρίας δικαστή που θα συντάξει τη δικογραφία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση του Ιρακινού που συνελήφθη στην Αθήνα για συμμετοχή στον ISIS
Ο 34χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Ελλάδα (Πηγή: YouTube/New York Times)
Ανάγνωση:

Ειδικός εφέτης ανακριτής θα διενεργήσει την κύρια ανάκριση για την υπόθεση της σύλληψης του 34χρονου Ιρακινού πριν από περίπου ένα μήνα στο κέντρο της Αθήνας για συμμετοχή στον ISIS. Ο κατηγορούμενος που φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση, κατονόμασε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στην εξέλιξη της έρευνας και άλλα πρόσωπα που πιθανόν εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους και τα οποία πιθανόν να έχουν ήδη περάσει την Ευρώπη.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, αποφασίστηκε η έρευνα που εκκρεμεί στην 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, να αναβαθμιστεί. Μετά από αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, συγκλήθηκε η Ολομέλεια Εφετών και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, καθώς και της εξαιρετικής φύσης της, ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, έγινε δεκτό η δικογραφία να ανατεθεί σε αυξημένου κύρους και εμπειρίας δικαστή. Η απόφαση της Ολομέλειας είναι να ανατεθεί η υπόθεση στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη και μάλιστα να της υποβληθεί η δικογραφία αμέσως.

Η σύλληψή του

Ο 34χρονος συνελήφθη στην Αθήνα μετά από πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής και βίντεο που υπέδειξαν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών στο οποίο απεικονιζόταν σε περιοχή της Συρίας να κρατά καλάσνικοφ και να εξυμνεί λεκτικά τη δράση του ISIS.

Το βίντεο είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014. Όπως προέκυψε, ο 34χρονος, είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα, όπου ζούσε κι εργαζόταν. Είχε μάλιστα υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί, είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΡΑΚ ISIS ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ