Μενού
  • Α-
  • Α+

Νησιά των Κυκλάδων «εξαφανίστηκαν» μέσα στο πυκνό πέπλο της ομίχλης και οι φωτογραφικές μηχανές πήραν «φωτιά». Η ομίχλη σκέπασε πολλά νησιά του Αιγαίου όπως η Σύρος, η Σέριφος, η Τήνος, η Κύθνος και η Κίμωλος.

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία: Απόκοσμες εικόνες στη Μόσχα - Ολη η πόλη σκεπάστηκε με πυκνή ομίχλη

Πρόκειται για το καιρικό φαινόμενο με το όνομα «sea smoke» (θαλάσσιος καπνός). Σύμφωνα με το Forecast Weather, πρόκειται για έναν ειδικό τύπο ομίχλης οριζόντιας μεταφοράς, που δημιουργείται εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς της εξωτερικής θερμοκρασίας σε σχέση με τη θερμοκρασία της θάλασσας.

Ο θαλάσσιος αυτός καπνός σχηματίζεται όταν πολύ ψυχρός αέρας εισβάλλει απότομα πάνω σε θερμότερη θαλάσσια επιφάνεια. Οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για αρκετή ώρα, κάνοντας τη θάλασσα να μοιάζει σαν καζάνι που βράζει.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FForecastweather.Greece%2Fposts%2F4442712095783025&show_text=true&width=500https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=322&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FForecastweather.Greece%2Fvideos%2F679461063026880%2F&show_text=false&width=560&t=0

Αυτή την εποχή η θάλασσα στις Κυκλάδες είναι ακόμα ζεστή, ενώ αντίθετα η ατμοσφαιρική θερμοκρασία τις πρωινές ώρες είναι χαμηλή με αποτέλεσμα να δημιουργείται το φαινόμενο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA