Μενού
  • Α-
  • Α+

Είδε την ψευδοροφή της σχολικής τάξης στην οποία έκανε μάθημα, να καταρρέει και λίγα λεπτά πριν η ίδια είχε εκκενώσει την αίθουσα από τους μαθητές... προβλέποντας το κακό που ερχόταν! Η δασκάλα της ΣΤ τάξης του 4ου Δημοτικού Πυλαίας που έγινε ηρωίδα χάρη στην παρατηρητικότητά της (πρόσεξε μία ρωγμή στο ταβάνι), αλλά και την έγκαιρη απόφασή της, μία ημέρα μετά τον τρόμο που βίωσε, μίλησε στο «LIVE NEWS» του MEGA για το συγκλονιστικό περιστατικό.

«Στις 08.00 το πρωί μπήκα στην αίθουσα της ΣΤ Δημοτικού για να κάνουμε προσευχή γιατί στις 09.00 θα πηγαίναμε εκδρομή. Τότε σήκωσα το βλέμμα μου στο ταβάνι και είδα ρωγμές που δεν υπήρχαν την προηγούμενη ημέρα. Αμέσως σκέφτηκα να πάρω τα παιδιά και να βγούμε έξω. ''Θα κάτσω τώρα εδώ να πέσει το ταβάνι στα κεφάλια μας;'', πραγματικά αυτό σκέφτηκα. ''Είναι δυνατόν;'' Και τα μάζεψα και φύγαμε γρήγορα - γρήγορα», είπε αρχικά.

Με το που βγήκαν τα παιδιά και η δασκάλα τους από την αίθουσα, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της κατάρρευσης της οροφής σε ολόκληρο το σχολείο: «Λίγο αργότερα βρήκα τον επιστάτη και του λέω ''μήπως είναι η ιδέα μου, ρίξε κι εσύ μια ματιά'', γιατί δεν είχε πέσει ακόμα. Πάει και γυρνώντας μου λέει ''έχεις δίκιο. Όλο το ταβάνι στηρίζεται στο κουρτινόξυλο''. Στο πεντάλεπτο έγινε αυτό. Ήταν ήδη στον αέρα η οροφή. Πέντε λεπτά αφ' ότου είχαμε βγει από την αίθουσα», σημειώνει η ίδια.

«Είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ»

Η γυψοσανίδα με τη μόνωση και τον αλουμινένιο σκελετό είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο τμήμα από ιδιωτικό συνεργείο, που έδωσε στη συνέχεια το πράσινο φως στη διεύθυνση του σχολείου για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

«Παρ' ότι το ταβάνι ήταν με ρωγμές, δεν είχαν πέσει κάτω κομμάτια για να θορυβηθούμε νωρίτερα. Τίποτα απολύτως. Μόνο λίγη σκόνη υπήρχε στο πάτωμα. Όταν στις 09:00 άκουσα το κουδούνι, σχεδόν ταυτόχρονα άκουσα και τον θόρυβο. Κι είδα να βγαίνει και σκόνη από το παράθυρο. Έπεσε όλο το ταβάνι. Δεν το πιστεύω πως έγινε όλο αυτό. Είμαι σε κατάσταση σοκ ακόμα. Στις 09.: που έπεσε το ταβάνι θα ήμασταν μέσα». Για τους περισσότερους γονείς και μόνο η σκέψη του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν τα παιδιά παρέμεναν στην τάξη, ήταν αρκετή για να μετατρέψει την ανακούφιση,  σε οργή για την κακοτεχνία.

«Κανείς από τους συναδέλφους μου δε με πίστευε. Τους έλεγα, όταν βγήκαμε στο προαύλιο, ότι θα πέσει το ταβάνι και κανένας δε με πίστευε. Τα δε, παιδιά δεν κατάλαβαν τίποτα. Εγώ είπα στα παιδιά να βγούμε έξω γιατί είδα αυτές τις ρωγμές. Βγήκαμε, παίξαμε έξω για να περάσει η ώρα και τα παιδιά δεν κατάλαβαν, δε φοβήθηκαν», λέει η δασκάλα.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές. Κατά πληροφορίες, το σχολείο στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο που έχει μισθωθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA