Μενού
  • Α-
  • Α+

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Νομικός, η πιο cult φιγούρα της Αθήνας, ο αποκαλούμενος«Φτερού», σε ηλικία 84 ετών. Ο Ανδρέας Νομικός ήταν υπαίθριος μικροπωλητής της Αθήνας. Πωλούσε φτερά για ξεσκόνισμα και φώναζε με ψιλή φωνή «φτερά και πούπουλα». Αποτελούσε γραφική φυσιογνωμία της πρωτεύουσας για περισσότερα από 50 χρόνια, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα και η έκφραση «φτερά και πούπουλα» έχει μείνει στην Ιστορία. Χρησιμοποιούσε ψιλή φωνή και καμώματα για να διαφημίσει την πραμάτεια του. «Φτερούυυυυυ, φτεράααααα, καλέ φτεράαααααα» φώναζε από όπου περνούσε και από εκεί του έμεινε το παρατσούκλι του «Φτερού».

Eίχε τρία παιδιά και ως ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε πολλές κωμωδίες και σε αρκετές από αυτές σε ρόλο πωλητή φτερών ή σε ρόλο θηλυπρεπούς. Επαιξε σε περισσότερες από 30 ελληνικές ταινίες δίπλα σε μεγάλους κωμικούς όπως ο Θανάσης Βέγγος και ο Κώστα Χατζηχρίστος σε ταινίες όπως  Ένας Δον Ζουάν για Κλάματα (1960), Ο καταφερτζής (1964), Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966), Διπλοπενιές  (1967), Ένας κλέφτης... με φιλότιμο (1968), Ο μαχαραγιάς (1968), Ο ναύτης του Αιγαίου (1968), Ποιος Θανάσης; (1968), Θου-Βου: φαλακρός πράκτωρ, επιχείρησης Γης Μαδιάμ (1969) αλλά και σε ταινίες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου όπως Άρπα Κόλα (1982) του Νίκου Περάκη και …λιποτάκτης (1988) των Κόρρα – Βούπουρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA