ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/11/2021 06:48

Νέα μέτρα: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι από σήμερα σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και απαραιτήτως για τους ανεμβολιάστους PCR ή Rapid test, θα γίνεται από σήμερα η είσοδος τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου όσο και στα τραπεζικά καταστήματα - Ποιες εξαιρέσεις προβλέπονται

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νέα μέτρα: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι από σήμερα σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες
Πηγή: Unsplash
Ανάγνωση:

Πρεμιέρα από σήμερα Δευτέρα 8/11 στα νέα μέτρα που θα ισχύουν τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες όσο και στις τράπεζες. Από το Σάββατο έχει αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων στην αγορά ενώ από σήμερα όσοι πρέπει να επισκεφθούν είτε τραπεζικό κατάστημα είτε υπηρεσία του δημοσίου θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή σε διαφορετική περίπτωση να έχουν τεστ (PCR ή rapid test) για τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Ραντεβού Μητσοτάκη με εκπροσώπους εστίασης και εμπορίου - Μήνυμα για ελέγχους και μέτρα

Συγκεκριμένα, για το Δημόσιο προβλέπεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών)
  • εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό Covid-19 (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Εξαιρούνται από την εφαρμογή των παραπάνω οι απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβαση σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχεται αναβολή.

Στις τράπεζες, το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή
  • εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test) Covid-19. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).

Όπως προβλέπεται, οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ RAPID TEST
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ