Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από 20 ημέρες η δεύτερη συνεδρίαση της δίκης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου θα συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η δίκη θα συνεχιστεί με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ άγνωστο παραμένει το αν και ποιοι από τους έξι κατηγορούμενους θα παραβρεθούν στη διαδικασία.

Η δίκη για τη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου, τρία χρόνια μετά τα όσα δραματικά είχαν γίνει στην οδό Γλαδστώνος στο κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πρώτος μάρτυρας στη δίκη κατέθεσε ο πατέρας του Ζακ, ο οποίος στην κατάθεσή του εμφανίστηκε οργισμένος.

«Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απέκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων…. Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πώς είναι δυνατόν! Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα μου γι' αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα», είχε πει στο δικαστήριο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος, ο γιος του ήταν ένας άνθρωπος με κοινωνική ζωή, χαρούμενος, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας που στηριζόταν οικονομικά από την οικογένειά του. Στο παρελθόν, κατά τον μάρτυρα, ο Ζακ είχε δεχτεί επιθέσεις. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν "ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε" κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…».

Συγκλόνισε με την κατάθεσή της η μητέρα του Ζακ

Τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του γιου της πριν από τρία χρόνια. Μάλιστα, εμφανής ήταν η συγκίνηση ακόμη και των ενόρκων, ακούγοντάς την: «Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο ενός ανθρώπου. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζί και να κάνουνε τη σύλληψη του. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην ήταν μέσα σε ένα υγρό τάφο, και να μαθαίνω και εγώ γιατί μπήκε σε αυτό το μαγαζί. Σας παρακαλώ κάνετε το για την οικογένεια σας...», είπε η Ελένη Κωστοπούλου κλαίγοντας.

Η γυναίκα που το 2018 έχασε το ένα από τα τρία της παιδιά και ακόμα αναρωτιέται το «γιατί», κατέθεσε στο δικαστήριο για την 21η Σεπτεμβρίου: «Έφτασε η μέρα που κυνηγημένος φτάνει στο καταραμένο μαγαζί και δέχεται το μίσος του τέρατος και δεν ξέρουμε γιατί ήρθε αυτό το μίσος; Τι κρύβεται πίσω; Θα του έπαιρνε τα κοσμήματα του και τα χρυσαφικά του; Αφού δεν έγινε αυτό. Θέλω να τους ρωτήσετε, γιατί; Οι δικαιολογίες δεν στέκουν. Έχουν πει ψέματα για να στηρίξουν αυτές τις απάνθρωπες και βίαιες πράξεις του και δεν έχω λόγια να περιγράψω τις πράξεις τους. Η Αστυνομία δεν τον προστάτευσε. Η εικόνα είναι εκεί. Την έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι. Και τώρα είναι στα δικά σας χέρια και παρακαλώ μην αφήσετε η κοινωνία να γίνει έτσι που ένας να σκοτώνει έναν άλλο άνθρωπο και να λέει οποιαδήποτε δικαιολογία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA