Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέλος στη φημολογία περί κλεισίματος των σχολείων και αναστολή της δια ζώσης διδασκαλίας έβαλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε ραδιοφωνική της συνέντευξη. «Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός απαντώντας σε φήμες που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για απόφαση ώστε να κλείσουν τα σχολεία μέσα στον Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα - Γεωργαντάς: Η σχολική κάρτα θα ισχύει σε εστίαση και μαγαζιά

https://twitter.com/nkerameus/status/1457993104565448704?ref_src=twsrc^tfw

Παράλληλα, αναφερόμενη στα κρούσματα και τη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως «Έξι τμήματα είναι κλειστά σε πάνω από 80.000 τμήματα, εφαρμόζονται πολύ αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Σε περίπτωση κρούσματος απομονώνεται αμέσως. Κάνουν επτά τεστ τα παιδιά την εβδομάδα. Πριν από δύο μήνες το 30% των κρουσμάτων ήταν σε παιδιά, τώρα έχει πέσει στο 25% και αυτό λόγω της τήρησης των πρωτοκόλλων και παρά την αύξηση των κρουσμάτων γενικά. Δεν έχουμε μαζική διασπορά στα σχολεία. Ωστόσο, στις περιοχές που υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη τότε έχουμε περισσότερα κρούσματα στα σχολεία».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς σημείωσε, φιλοξενούμενη στον Max Fm της Πάτρας, πως: «Οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς φτάνουν το 82%-83 % , σε ό,τι αφορά τα παιδιά στην ηλικία 15-17 στο  38-39%  και σε ό,τι αφορά τις ηλικίες 12-17 αγγίζουν το 27 %». Ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς να ακούσουν τους επιστήμονες σε σχέση με τον εμβολιασμό. «Είναι επιτακτικής σημασίας ο εμβολιασμός καλούμε τους γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό».

Σχολική κάρτα: Στο edupass.gov.gr η δήλωση των self-test των μαθητών

Σε λειτουργία βρίσκεται από την αρχή της εβδομάδα η πλατφόρμα edupass.gov.gr και για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πλέον όσοι φοιτούν στα δημόσια σχολεία δηλώνουν τα self test ή οποιονδήποτε άλλο τύπο τεστ, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ώστε να εκδοθεί η σχολική κάρτα.

Οι γονείς εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και αφού κάνουν σύνδεσή είτε με τους κωδικούς taxis είτε μέσω κάποιου τραπεζικού συστήματος, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τους και εν συνεχεία δηλώνουν τα στοιχεία του μαθητή, επιλέγοντας το σχολείο και στη συνέχεια δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test.

Τα αποτελέσματα που δηλώνονται στο σύστημα κοινοποιούνται αυτομάτως στο σχολείο που φοιτά ο μαθητής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA