Μενού
  • Α-
  • Α+

Οδηγίες για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν αναγνωρίζονται από τη σχετική εφαρμογή ελέγχου, δίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης, καλώντας τους κατόχους να επιδεικνύουν το έντυπο μαζί με τα διαβατήριά τους, στα καταστήματα που κάνουν ελέγχους.

Από το Σάββατο που είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα, έχουν υπάρξει καταγγελίες πως όσοι έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης από χώρες που είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι σε ισχύ δεν «περνούν» στην εφαρμογή  COVID Free GR, που τα βγάζει άκυρα. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισημαίνεται στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης και λιανικού εμπορίου «ότι η είσοδος και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών πελατών που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται με απλή επίδειξη του έγχαρτου πιστοποιητικού και επίδειξη εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο), χωρίς να απαιτείται ο έλεγχος με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR».

Εξάλλου όπως σημείωσε και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση της Δευτέρας «Όσοι πολίτες έχουν κάνει εμβόλιο με άλλα εμβόλια, που δεν περιλαμβάνονται στο ψηφιακό πιστοποιητικό, θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό τους. Η Ελλάδα, ως ευέλικτη χώρα, αναγνωρίζει εμβόλια, ενώ διαθέτει ένα ψηφιακό σύστημα αναβαθμισμένο που μπορεί να διαβάζει κι άλλα QR code».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA