ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2021 14:01

Σχολική κάρτα: Τι είναι και πώς γίνεται η δήλωση στην πλατφόρμα edupass

Πώς εκδίδεται η σχολική κάρτα μέσω του edupass.gov.gr όπου οι ανεμβολίαστοι μαθητές δηλώνουν το αποτέλεσμα από το self test - Κοινοποιείται στα σχολεία ενώ υπάρχει προσανατολισμός να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ανήλικους και για άλλες δραστηριότητες πέρα των σχολείων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σχολική κάρτα: Τι είναι και πώς γίνεται η δήλωση στην πλατφόρμα edupass
Έλεγχος self - test σε είσοδο σχολείου (πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σε εφαρμογή βρίσκεται από τις αρχές Νοεμβρίου η πλατφόρμα edupass μέσω της οποίας εκδίδεται, πλέον, η σχολική κάρτα που έχει στη διάθεσή του κάθε μαθητής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα δημόσια σχολεία. Εκεί, δηλώνονται τα αποτελέσματα των self test που κάνουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές μέσα στην εβδομάδα ενώ κοινοποιείται αυτόματα στο σχολείο.

Όπως αποκάλυψε την Τρίτη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς υπάρχει προσανατολισμός ώστε η σχολική κάρτα που έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές όταν κάνουν self test και το δηλώνουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, να ισχύει και σε άλλες δραστηριότητες όπως στην είσοδο σε εμπορικά καταστήματα ή στην εστίαση. Ουσιαστικά δηλαδή τα δύο τεστ που κάνουν εβδομαδιαία οι ανεμβολίαστοι μαθητές να μπορούν να αποτελούν διαβατήριο και για άλλες δραστηριότητες -πέραν των σχολείων- ώστε να μην χρειάζεται να υποβάλλονται σε κάποιο άλλο για να μπορούν για παράδειγμα να πάνε σε ένα εστιατόριο με τους γονείς τους.

Σχολική κάρτα: Βήμα - βήμα η έκδοσή της

Από την αρχή του μήνα, τα self test, δηλώνονται πλέον στην πλατφόρμα edupass. Οι γονείς εισέρχονται στο edupass.gov.gr και αφού κάνουν σύνδεσή είτε με τους κωδικούς taxis είτε μέσω κάποιου τραπεζικού συστήματος, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τους και εν συνεχεία δηλώνουν τα στοιχεία του μαθητή, επιλέγοντας το σχολείο και στη συνέχεια δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test.

edupass edupass edupass edupass edupass edupass

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
EDUPASS.GOV.GR ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΑΘΗΤΕΣ SELF TEST ΣΧΟΛΕΙΑ TAXIS
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ