Μενού
  • Α-
  • Α+

Έρχονται σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου οι πρώτες παρτίδες μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα. Την παραλαβή των 2.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων θα κάνει το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ). Η χορήγηση τους θα γίνεται σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν από τους ειδικούς. 

Διαβάστε ακόμη: Δημόπουλος: Ποιοι ασθενείς μπορούν να κάνουν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα αποθηκευτούν μέχρι να δοθεί το «πράσινο φως» για τη χορήγησή τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η χορήγησή τους στην Ελλάδα θα γίνεται ενδοφλέβια και ο εκάστοτε ασθενής θα παρακολουθείται. Στόχος των μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι να μην επιδεινωθεί η COVID-19. 

Τι είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα 

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πρωτεΐνες που έχουν σχεδιαστεί στο εργαστήριο και μιμούνται την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να «πολεμά» τον κορονοϊό. Προσκολλώνται στην πρωτεΐνη-ακίδα και εμποδίζουν τον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA