ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2021 14:05

Κορονοϊός: Στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες μονοκλωνικών αντισωμάτων

Την παραλαβή των 2.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων θα κάνει το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας - Η χορήγηση τους θα γίνεται σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες μονοκλωνικών αντισωμάτων
Πηγή: APimages, Pixabay
Ανάγνωση:

Έρχονται σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου οι πρώτες παρτίδες μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα. Την παραλαβή των 2.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων θα κάνει το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ). Η χορήγηση τους θα γίνεται σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν από τους ειδικούς.

Διαβάστε ακόμη: Δημόπουλος: Ποιοι ασθενείς μπορούν να κάνουν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα αποθηκευτούν μέχρι να δοθεί το «πράσινο φως» για τη χορήγησή τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η χορήγησή τους στην Ελλάδα θα γίνεται ενδοφλέβια και ο εκάστοτε ασθενής θα παρακολουθείται. Στόχος των μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι να μην επιδεινωθεί η COVID-19.

Τι είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πρωτεΐνες που έχουν σχεδιαστεί στο εργαστήριο και μιμούνται την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να «πολεμά» τον κορονοϊό. Προσκολλώνται στην πρωτεΐνη-ακίδα και εμποδίζουν τον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ