ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2021 21:08

Στη Βουλή τροπολογία για αποστολή μηνυμάτων SMS στη μάχη κατά του κορονοϊού

Τα SMS θα αποστέλλονται από την ΗΔΙΚΑ στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση - Συστήνονται επίσης Μητρώα εμβολιασμένων και νοσησάντων εξωτερικού για καλύτερο έλεγχο των πιστοποιητικών

Στη Βουλή τροπολογία για αποστολή μηνυμάτων SMS στη μάχη κατά του κορονοϊού
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Την ενημερωτική καμπάνια για την πρόληψη και αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού με την αποστολή SMS ενισχύει το υπουργείο Υγείας, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ επιχειρεί να επιλύσει και το ζήτημα με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού του εξωτερικού. Σύμφωνα με την τροπολογία τα SMS θα είναι ενημερωτικού ή υπομνηστικού και θα αποστέλλονται υπό την εποπτεία της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. στους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Παράλληλα, προβλέπεται η σύσταση Μητρώων εμβολιασμένων κατά του κορονοϊου εξωτερικού και νοσησάντων εξωτερικού από τον κορονοϊό, τόσο για περιπτώσεις που υφίσταται ψηφιακά επαληθεύσιμο πιστοποιητικό όσο και για εκείνες που δεν υπάρχει, με στόχο την άσκηση του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας και τον καλύτερο έλεγχό τους, καθώς είχαν παρατηρηθεί προβλήματα λόγω της αδυναμίας ελέγχου των πιστοποιητικών από χώρες εκτός Ε.Ε. με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR.

Εξτρα κονδύλι για τα 150 ευρώ του freedom pass στους 18-25

Επιπλέον, με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η επιχορήγηση - πέραν του ορίου των 70 εκατομμυρίων ευρώ που ισχύει σήμερα - της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ για την εξυπηρέτηση του σκοπού παροχής της προβλεπόμενης οικονομικής διευκόλυνσης ύψους 150 ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 18 – 25 ετών που έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού, δηλαδή, του λεγόμενου freedom pass στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία που έχει εμβολιαστεί.

Προσωρινός ΑΜΚΑ

Τέλος, παρέχετε σε κάθε φυσικό πρόσωπο η δυνατότητα να ζητήσει τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ και από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα Κέντρα Κοινότητας και τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών των Δήμων, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του, καθώς και από άλλες διοικητικές δομές της Γενικής Κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ SMS ΑΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ