Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαριστικά είναι όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά τη συμμορία ανηλίκων που έσπερνε τον τρόμο τον Κολωνό, καθώς οι εικόνες που έχουν διαρρεύσει από τις βίαιες επιθέσεις τους κατά άλλων παιδιών αποτελούν γροθιά στο στομάχι. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του δικηγόρου Γιώργου Ζαχαρόπουλου, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των οικογενειών των νεαρών που έπεσαν θύματα επίθεσης της συμμορίας. Ο κ. Ζαχαρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», υπογράμμισε ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια ακμάζουσα παραβατικότητα σε νεανικές ομάδες, η οποία είναι κλιμακούμενη.

Σε ότι αφορά τα παιδιά που εκπροσωπεί και έπεσαν θύματα της συμμορίας το ένα μαχαιρώθηκε και το άλλο γρονθοκοπήθηκε ανελέητα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είχαν σκοπό να τους αποτελειώσουν». Οπως επεσήμανε ο κ. Ζαχαρόπουλος, ο λόγος που τα παιδιά δέχθηκαν την βίαιη αυτή επίθεση, είναι ότι αρνήθηκαν να γίνουν μέλη της συμμορίας. «Δεν είναι δυνατόν 10-15 εξωσχολικοί να εισβάλλουν μέσα στον προαύλιο χώρο ενός σχολείου ανενόχλητοι και να μην υπάρχει η παραμικρή κινητοποίηση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Οι σοκαριστικοί διάλογοι των μελών της συμμορίας

Χαρακτηριστική είναι η ανταλλαγή των μηνυμάτων που είχαν την προηγούμενη μέρα, μέλη της σπείρας, οργανώνοντας την επίθεση.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Ετοιμαστείτε ξεκινάει πόλεμος. Θα τους γ…..ω.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 2: Θα τους γ………με

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Εγώ να δεις τι θα τους κάνω μόλις τους πιάσω.

Η συμμορία είχε σελίδα στο Facebook, στην οποία τα μέλη της διαφήμιζαν τις επιθέσεις τους και σε συνομιλίες τους, τις διοργάνωναν και μοίραζαν τους ρόλους.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Πού θα βρω μια σιδερογροθιά; Ξέρεις;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 2: Έχω εγώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Την έχει φωτό; Θέλω μία οπωσδήποτε

‘Όπως προκύπτει και από τα βίντεο, τα οποία μόνοι τους απαθανάτιζαν, ήταν ιδιαίτερα σκληροί και χτυπούσαν τα θύματά τους με γροθιές και κλωτσιές, για να τους αποσπάσουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Θα πάω λίγο Ομόνοια. Θα έρθεις; Να κάνω format το κινητό.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 2: Ποιο; Πήγαινε Αττική ρε μ…….α

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Έκλεψα ένα ρε

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 2: Πήγαινε Αττική, αλλά θέλει λεκ

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ύστερα από την επίθεση στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών το πρωί της 25ης Οκτωβρίου, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν επτά μέλη της συμμορίας και να συλλάβουν τα τρία, μεταξύ των οποίων και τον φερόμενο ως αρχηγό. Έναν 17χρονο. Έχουν εξιχνιάσει μέχρι τώρα 5 ξυλοδαρμούς, ενώ θεωρούν ότι τα θύματα τής συμμορίας είναι πολλαπλάσια. 

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει γνώση της έρευνας, έλεγε στον ΑΝΤ1 πως από το υλικό, το οποίο οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, φαίνεται ξεκάθαρα πως οι επιθέσεις της συμμορίας είναι περισσότερες από δέκα. Υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες με ξυλοδαρμούς τουλάχιστον τριών αγνώστων – μέχρι τώρα – ανηλίκων, υπάρχουν συνομιλίες για κλοπές κινητών τηλεφώνων και χρημάτων, υπάρχουν εικόνες με μαχαίρια, πτυσσόμενα γκλοπ, χρήματα και ναρκωτικά, που τελούν υπό διερεύνηση.

Μέσα από αυτό το υλικό είναι ξεκάθαρο για τις αστυνομικές αρχές πως αρχηγός της συμμορίας είναι ο 17χρονος συλληφθείς, ο οποίος έδινε και τις εντολές στους υπολοίπους. Είναι από τις λίγες φορές που και οι ίδιοι οι αστυνομικοί βλέπουν τέτοια σκληρότητα στις επιθέσεις και η αλήθεια είναι ότι προσπαθούν να ταυτοποιήσουν όσους περισσότερους δράστες μπορούν και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Βίντεο ντοκουμέντο: Ξύλο χωρίς έλεος και μαχαιρώματα από τη συμμορία «Kolonos Hooligans»

Στο πρώτο βίντεο - ντοκουμέντο που παρουσιάζει το Reader φαίνεται ο άγριος ξυλοδαρμός δύο ανηλίκων (σ.σ. και το μαχαίρωμα του ενός) μέσα σε ΕΠΑΛ στο κέντρο της Αθήνας.

Στο δεύτερο βίντεο, στόχος είναι άλλος μαθητής ο οποίος δέχεται χτυπήματα χωρίς έλεος από τη συμμορία που είχαν συστήσει οι 7 ανήλικοι του «Κolonos Hooligans». Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για εβδομάδες προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν τα εμπλεκόμενα άτομα, πριν προχωρήσουν σε τρεις συλλήψεις (σ.σ. ανάμεσα τους κι ο 17χρονος Αλβανός που κατηγορείται ως αρχηγός της συμμορίας). 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA