Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί δραματικά και, όπως τονίζουν οι ειδικοί, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 10.000 με 11.000 μολύνσεις έως τις γιορτές, στο τραπέζι είναι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Μόνο την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων (8.613 κρούσματα) ενώ και την Τετάρτη υπολογίζεται ότι τα κρούσματα θα είναι αρκετά υψηλά. 

Κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, κάτι που έκανε σαφές με δηλώσεις του και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, τα όποια μέτρα παρθούν (κάτι που θα αποφασιστεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα) θα αφορούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στους ανεμβολίαστους. Η κυβέρνηση είναι κατηγορηματική: Δεν θα υπάρξει γενικό lockdown στη χώρα και ούτε πρόκειται να παρθούν μέτρα που θα έχουν αντίκτυπο και στους εμβολιασμένους. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι παρεμβάσεις θα γίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς οι ΜΕΘ είναι ασφυκτικά γεμάτες. Γι' αυτό και αναμένεται να γίνουν επιστρατεύσεις γιατρών

Στο τραπέζι τα νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ 

Στο τραπέζι είναι και η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ, όπου μπαίνουν ελεύθερα και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Η κυβέρνηση - παρά τις γκρίνιες από πλευράς αντιπολίτευσης - είναι κατηγορηματική: Οχι στα rapid test για τους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που εξετάζουν, βέβαια, είναι να αυξηθούν τα τετραγωνικά μέτρα ανά πελάτη στα σούπερ μάρκετ, ώστε να μπαίνουν λιγότεροι για ψώνια. Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις για τις όποιες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ θα παρθούν την επόμενη βδομάδα. 

Οχι στο κλείσιμο σχολείων

Στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία η κυβέρνηση επίσης απαντά «όχι». Στο ζήτημα τοποθετήθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπάρχουν σκέψεις για αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Max FM, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο να κλείσουν τα σχολεία, καθώς μόλις έξι τμήματα είναι κλειστά σε σύνολο 80.000. Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται με συνέπεια από εκπαιδευτικούς και μαθητές και δεν υπάρχει μαζική διασπορά στα σχολεία.

Στον ίδιο τόνο με τη Νίκη Κεραμέως τοποθετήθηκε στο ζήτημα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ούτε lockdown θα υπάρξει ούτε και πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία, όπως διέρρευσαν κάποιοι στα social media. Για τα σχολεία, είπε ότι το πρωτόκολλο λειτουργεί υποδειγματικά και θα παραμείνουν ανοιχτά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA