Μενού
  • Α-
  • Α+

 Aκόμα και 1.000 ευρώ για ένα ψευδώς αρνητικό rapid test φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να δώσουν ανεμβολίαστοι. Όπως αποκάλυψε ο Κώστας Μανωλόπουλος, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που τους ζητούν να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν.  «Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και προτιμούν την παραβατικότητα. Στο Δήμο Αθηναίων το 99% των rapid test βγαίνει αρνητικό».

Διαβάστε ακόμη: Οι πιο επικίνδυνες περιοχές στην Ελλάδα - Πού εντοπίζεται η μεγαλύτερη θετικότητα

Ο φαρμακοποιός αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά rapid test. «Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα rapid και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι» σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Ερωτηθείς γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν πληρώνουν για να κάνουν κανονικά το τεστ, αλλά είναι πρόθυμοι να… δωροδοκήσουν τους φαρμακοποιούς, εξήγησε ότι τις περισσότερες φορές επικρατεί ο αδικαιολόγητος φόβος ότι θα βγουν θετικοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA