Μενού
  • Α-
  • Α+

Κρατούμενη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής θα παραμείνει η 49χρονη εικαστικός από την Αλβανία που πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της στο Χαλάνδρι, την ώρα που ο 68χρονος χειρούργος - οφθαλμίατρος και πατέρας του παιδιού της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας δεχτεί δύο σφαίρες στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Από την πρώτη στιγμή της προανακριτικής διαδικασίας, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με άτομο που δεν συνεργάζεται εύκολα μαζί τους και τις περισσότερες φορές τα όσα λέει είναι ακατάληπτα. Επί της ουσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναλαμβάνει τα όσα φώναξε και στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που την συνέλαβαν λίγα λεπτά μετά τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του άντρα με τον οποίο κατά το παρελθόν διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

«Μου απήγαγαν και μου βίασαν το παιδί», φέρεται να είπε ανάμεσα στα διάφορα ακατάληπτα η 49χρονη εικαστικός, κατηγορώντας παράλληλα τη Δικαιοσύνη ότι μερολήπτησε εναντίον της. Σε άλλες στιγμές αναφέρεται στο παιδί της, λέγοντας ότι «πρέπει να το πάρω πίσω», χωρίς όμως όλα αυτά να θεωρούνται επίσημη κατάθεση. Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής ζητούν απαντήσεις και για το όπλο, το οποίο εστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση, την Παρασκευή η 49χρονη αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, όπου και θα της αποδοθούν κατηγορίες.

Στα δικαστήρια από το 2016

Οι δυο τους, θύτης και θύμα είχαν χρόνια δικαστική διαμάχη και τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του γιατρού, δίνοντάς του την επιμέλεια το 2017. Η μικρή ζούσε με τον πατέρα της και την σύζυγό του, με την οποία έχει αποκτήσει άλλα δύο ενήλικα παιδιά, από τον Ιανουάριο του 2016. Το Μονομελές Πρωτοδικείο, όπου συζητήθηκε η αγωγή του γιατρού σε βάρος της μητέρας του ανήλικου κοριτσιού αποφάσισε να του αναθέσει την προσωρινή επιμέλεια κι έκτοτε η 13χρονη σήμερα Μ. διαμένει με τον πατέρα του.

Το εννιάχρονο παιδί, που αποτελεί πλέον μήλον της Εριδος για τους δύο γονείς, διαμένει από τον Ιανουάριο του 2016 με τον 65χρονο γιατρό και τη Βρετανίδα σύζυγό του, ύστερα από δικαστική απόφαση που του έδινε την προσωρινή επιμέλειά του. Αν και ο ίδιος μετά τη γέννηση της κόρης του το 2009 αρνούνταν να την αναγνωρίσει, καθώς αμφέβαλλε για την πατρότητά της, το τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι ο οφθαλμίατρος Γ.Ν. ήταν ο βιολογικός πατέρας της. Αν κι ο ίδιος μετά τη γέννηση της κόρης του το 2009 αρνούνταν να την αναγνωρίσει, καθώς αμφέβαλλε για την πατρότητά της, το τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι ο οφθαλμίατρος Γ.Ν. ήταν ο βιολογικός πατέρας της.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη

Έκτοτε ξεκίνησε μια τεράστια μάχη εντός κι εκτός δικαστικών αιθουσών κι αστυνομικών τμημάτων με εκατέρωθεν ύβρεις και τεταμένο κλίμα. Η μητέρα της Κ.Π. είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι η μικρή μεγάλωνε με τη μητέρα της μέχρι την ηλικία των 7 ετών και η κόρη της ήταν μια αφοσιωμένη μητέρα, η οποία άφηνε στην άκρη την καριέρα της, ως εικαστικός για να μεγαλώσει το παιδί της. Παράλληλα, αμφισβήτησε ότι η μικρή έπασχε από επιληπτικές κρίσεις, καθώς δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μέχρι την ηλικία των 7 οπότε και ζούσε με την μητέρα της, αφήνοντας να εννοηθεί πως ό,τι κακό είχε συμβεί, συνέβη λόγω της «δηλητηρίασης» της μικρής από τον οφθαλμίατρο και τη σύζυγό του, που έκαναν πόλεμο στην βιολογική μητέρα της 13χρονης σήμερα κοπέλας. «Ποτέ το παιδί μέχρι επτά χρονών δεν παρουσίασε καμία επιληπτική κρίση, αυτός και η γυναίκα του φοβίζουν το παιδί και βρίζουν τη μαμά του» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της δράστιδος. Μάρτυρας και φίλη της οικογένειας του γιατρού είχε καταθέσει πως «το παιδί εμφάνισε επιληπτικές κρίσεις πέρυσι (σ.σ.: το 2016) το καλοκαίρι. Είχε αγωνία πριν και μετά από κάθε επίσκεψη στη μητέρα του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA