Μενού
  • Α-
  • Α+

Δριμεία σύγκρουση κυβέρνησης κι αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να καταγραφεί  στη σημερινή (12/11|0 συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία για οριστική απόφαση η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τις δημοσκοπήσεις και τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την καμπάνια επικοινωνίας για την πανδημία. Η πλειοψηφία αναμένεται να υπερασπιστεί την επικοινωνιακή καμπάνια για τον κορονοϊό ως ένα κρίσιμο εργαλείο της πολιτεία για την επιστημονική ενημέρωση των πολιτών και την ανάγκη των εμβολιασμών, η οποία έσωσε χιλιάδες ζωές.

Ως προς το σκέλος των καταγγελιών περί χειραγωγημένων δημοσκοπήσεων, οι βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να τις αποκρούσουν εξίσου κατηγορηματικά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που επιχείρησε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη με δημοσκοπικές εταιρείες «φαντάσματα» που δεν ήταν εγγεγραμμένες στο Μητρώο είτε άλλες που σχετίζονταν με συνεργάτες υπουργών ή βουλευτών του, παραθέτοντας κατά πληροφορίες  συγκεκριμένες περιπτώσεις κι ονοματεπώνυμα. Θα υπενθυμίσουν, δε, τον λεγόμενο νόμο Παππά μιλώντας για στόχο λουκέτου σε «ανεπιθύμητα» ΜΜΕ και τα περί «ελέγχου των αρμών της εξουσίας».

Η κυβερνώσα πλειοψηφία θα καταψηφίσει σύσσωμη την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά έχει πλέον απορρίψει τον αρχικό της σχεδιασμό για κατάθεσε αυτοτελούς ξεχωριστής πρότασης για τη  διερεύνηση των πεπραγμένων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησαν εντέλει οι νομικές απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν καθιστά απαγορευτική τη χρονική επέκταση του ελέγχου.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά, εμμένοντας στη γραμμή περί αξιοποίησης της πανδημίας για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος προς τα ΜΜΕ μέσω των «λιστών Πέτσα», αδιαφανώς και χωρίς αντικειμενικά κριτήρια με στόχο τη χειραγώγηση μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για χαλκευμένες δημοσκοπήσεις που θυμίζουν την ερευνώμενη υπόθεση Κούρτς στην Αυστρία.

Πάντως παρά την αρνητική ψήφο της ΝΔ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ,  αναμένεται να λάβει την απαιτούμενη από το αναθεωρημένο Σύνταγμα πλειοψηφία των 120 βουλευτών για τη συγκρότηση της Εξεταστική, καθώς το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA