Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο βασικά προβλήματα προκύπτουν στη συζήτηση για νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ ώστε να εισέρχονται και εκεί με rapid test οι ανεμβολίαστοι. Ένα ενδεχόμενο που σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη εξετάζεται και υπάρχει στο τραπέζι. Αυτά έχουν να κάνουν αφενός με το ότι δεν μπορεί να απαγορευθεί η πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, αφετέρου σε περίπτωση εφαρμογής του θα υπάρχει συνωστισμός τις ώρες αιχμής.

«Συζητήθηκε και εξετάζεται αλλά έχει προβλήματα» είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο OPEN και εξήγησε «Πρώτον, υπάρχουν κάποιοι που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορεί να εμποδίσεις την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Και το δεύτερο είναι πρακτικό. Θα δημιουργηθούν μεγάλες ουρές σε ώρες αιχμής όταν θα προσέρχονται ταυτόχρονα χιλιάδες καταναλωτές».

«Τα νέα μέτρα αποδίδουν»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε παράλληλα τόσο στην πρώτη εβδομάδα των νέων μέτρων αλλά και στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι επιχειρηματίες στην εστίαση. «Αυτή τη στιγμή τα μέτρα αποδίδουν. Και η πανδημία έχει κάμψη ως προς την άνοδο και οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει. Στις μικρότερες ηλικίες όμως και όχι στις μεγαλύτερες που υπάρχει το πρόβλημα».

Και συνέχισε αναφερόμενος στην εστίαση: «Το να ακούγεται πως δεν τους έχουμε στηρίξει είναι πάρα πολύ άδικο. Στη συνάντησή μας στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι του λιανικού εμπορίου εξέφρασαν το μεγάλο παράπονο πως η εστίαση πήρε μεγάλους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους. Και η αλήθεια πως έχει πάρει υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο. Αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία. Οι πόροι αυτοί στερήθηκαν από άλλους κλάδους.

Αντιλαμβανόμαστε πως στεναχωρήθηκαν για τα μέτρα. Κανένας μας δεν τα ήθελε. Αλλά η στεναχώρια δεν πρέπει να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση που αναγκαστικά τα θέσπισε εξαιτίας της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει η πανδημία με το να μην εμβολιάζονται».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA