Μενού
  • Α-
  • Α+

Το υπουργείο Υγείας αναμένεται να δώσει παράταση ενός 24ωρου στους ιδιώτες γιατρούς και στους ιατρικούς συλλόγους προκειμένου να πείσουν τα μέλη τους να συνδράμουν στο ΕΣΥ εν μέσω του τέταρτου κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, πριν προχωρήσει στην επίταξη.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Αντίθετοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι στην επίταξη ιδιωτών γιατρών - Σύνοδος παρουσία Πλεύρη και Γκάγκα

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών είναι πολύ χαμηλή. Δύο στην Ημαθία, ένας στην Πέλλα και κανένας στην Μαγνησία δεν εξέφρασε ενδιαφέρον. Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση παρά την 24ωρη προθεσμία που δίνει το υπουργείο Υγείας πριν προχωρήσει στην επίταξη.

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου 

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είχε σημειώσει σε συνέντευξή του ότι η προαναγγελία επίταξης ιδιωτών «δεν βοηθά την προσέλευση οικειοθελώς». Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για επίταξη από Δευτέρα και επιπλέον το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί όσο τα κρεβάτια των νοσοκομείων γεμίζουν». «Oι ιδιώτες δεν βρίσκονται σε διακοπές και ο καθένας έχει δεκάδες ασθενείς να φροντίζει αποτρέποντας επιπλέον βάρος στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA