Μενού
  • Α-
  • Α+

Διασωληνωμένο βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας, 15 Νοεμβρίου, ένα βρέφος μόλις τεσσάρων μηνών που νοσεί με κορονοϊό. Το μωρό διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο από την Κομοτηνή με αναπνευστική δυσχέρεια. Σύμφωνα με το Open στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η μητέρα του με κορονοϊό, ενώ και οι δύο γονείς είναι ανεμβολίαστοι.

Όταν το βρέφος μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη του χορηγήθηκε οξυγόνο όμως, σήμερα το πρωί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή καθώς έχει πνευμονία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας με τις περισσότερες νοσηλείες (23 ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού), σε εβδομαδιαία βάση, μεταξύ 20 χωρών. Προηγούνται κατά σειρά η Λετονία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Σλοβενία, ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ διαμορφώνεται στις 6 νοσηλείες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού. Ωστόσο, η Ελλάδα αποτελεί την 3η χώρα με τα περισσότερα τεστ ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού (38.298) μετά την Αυστρία (53.511) και την Κύπρο (41.140), όταν ο μέσος όρος της ΕΕ διαμορφώνεται στα 4.806 τεστ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA