Μενού
  • Α-
  • Α+

Θα αργήσει αρκετά η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο κομμάτι του ΗΣΑΠ που είναι κλειστό, μετά τη σύγκρουση του μηχανήματος που καθάριζε τις γραμμές με το βαγόνι στο σταθμό του Αγίου Νικολάου. Ο τραγικός απολογισμός είναι ένας εργαζόμενος νεκρός και άλλοι δύο τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Σημειώνεται πως στο σημείο έχουν διακοπεί τα δρομολόγια, ενώ συρμοί κυκλοφορούν από τον Πειραιά έως την Ομόνοια και από τα Άνω Πατήσια έως την Κηφισιά

Κλειστοί, επομένως, παραμένουν οι σταθμοί:

  • Βικτώρια
  • Αττική
  • Άγιος Νικόλαος
  • Κάτω Πατήσια
  • Άγιος Ελευθέριος

Νωρίτερα ο Νίκος Χαιρέτας, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, ανέφερε πως η διαδικασία για να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές «θα πάρει ώρες».

Το σχέδιο της αποκατάστασης της γραμμής έχει ως εξής: Οι εργαζόμενοι θα βγάλουν το ένα βαγόνι από το μηχάνημα Λοκομοτίβα και τα τρία τελευταία από το συρμό του ΗΣΑΠ. Μετά θα εκτροχιάσουν το δεύτερο βαγόνι από το Λοκομοτίβα για να το τραβήξουν πίσω και το τελευταίο (αυτό που έχει συγκρουστεί) θα το σηκώσουν με γερανό αφού πρώτα το ξεκολλήσουν από το συρμό.

Το δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης όταν μηχάνημα που καθαρίζει τις γραμμές και κινούνταν από την Κηφισιά προς την Ομόνοια αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Έτρεχε με πάνω από 80 χιλιόμετρα. Στο μηχάνημα, αυστριακής εταιρίας, επέβαιναν πέντε εργάτες και αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader οι πέντε εργαζόμενοι που επέβαιναν στο βαγόνι της αυστριακής εταιρίας, πήδηξαν από το μηχάνημα κοντά στον σταθμό του Ηρακλείου και ενώ η ταχύτητά του έφτανε τα 50 χιλιόμετρα την ώρα. τα φρένα δεν έπιαναν οπότε εγκατέλειψαν εν κινήσει το βαγόνι πριν εκείνο συγκρουστεί με τον συρμό που τοποθετήθηκε στον Άγιο Νικόλαο ώστε να ανακόψει την πορεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA