Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρότατη ήταν η σύγκρουση ανάμεσα στο μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών του ΗΣΑΠ και του βαγονιού που τοποθετήθηκε ως ανάχωμα, στον σταθμό του Αγίου Νικολάου. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη σύγκρουση γυαλιά και θραύσματα εκτινάχθηκαν και στις γύρω πολυκατοικίες ενώ σοβαρές ζημιές έγιναν και στον χώρο του σταθμού. Συγκεκριμένα ο συρμός όταν μπήκε σαν οδόφραγμα κατέβασε «πέδιλα». Με τη φορά που έφτασε το μηχάνημα, έσπρωξε τον συρμό, τα πέδιλα του οποίου ξήλωσαν το τσιμέντο ανάμεσα στις ράγες.

Του Νίκου Δεμισιώτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται, εξάλλου, η διαδικασία απομάκρυνσης των βαγονιών από τις γραμμές. Ειδικά οχήματα και γερανός βρίσκονται στο σημείο, με τη λεγόμενη Λοκομοτίβα να έχει αναλάβει να τραβήξει τα βαγόνια.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τη σύγκρουση, οι πέντε εργάτες που επέβαιναν στο μηχάνημα καθαρισμού, πήδηξαν από το βαγόνι στο ύψος του Ηρακλείου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός, που εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή δύο ακόμη από τους εργαζόμενους νοσηλεύονται.

ΣΤΑΣΥ: Οδύνη για τον χαμό του εργαζόμενου

Την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών, εκφράζουν με ανακοινωσή τους η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

«Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο. Ερευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑΣΥ σε συνεργασία με τις Αρχές. Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος» σημειώνεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA