Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ, ενημερώνει ότι η κίνηση στη Γραμμή 1 του μετρό διεξάγεται στα τμήματα Ομόνοια - Πειραιάς και Α. Πατήσια - Κηφισιά. Υπενθυμίζεται, ότι περίπου στις 6 το πρωί της Τρίτης, ένα μηχάνημα εταιρείας που καθάριζε τις γραμμές του ΗΣΑΠ, συγκρούστηκε με τρένο, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να χάσει τη ζωή του και δύο να τραυματιστούν. 

«Οι επιβάτες μπορούν εξυπηρετηθούν στο τμήμα Α. Πατήσια - Ομόνοια και αντίστροφα από τις λεωφορειακές γραμμές Α8 και Χ7 (έκτακτη), καθώς και από τις γραμμές τρόλεϊ 3,5 και 7.  Η επιβίβαση στις παραπάνω γραμμές γίνεται στη στάση «Αλυσίδα», έξω από το σταθμό της Γραμμής 1 «Άνω Πατήσια». Στην οδό Αχαρνών η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Β9 και τη γραμμή τρόλεϊ 6», καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν το πρόβλημα με τα φρένα στο βαγόνι, στην Κηφισιά και έγιναν προσπάθειες από τον οδηγό ώστε να το ακινητοποιήσει. Ωστόσο στο ύψος του σταθμού του Ηρακλείου όταν ήδη κινούνταν με ταχύτητα 50 χλμ την ώρα, εγκατέλειψαν το βαγόνι πηδώντας από αυτό με το μηχάνημα να κατευθύνεται ανεξέλεγκτα προς τον Άγιο Νικόλαο όταν και με μεγάλη ταχύτητα -περί τα 80 χλμ/ώρα- «σταμάτησε» πάνω στον συρμό που είχε τοποθετηθεί στην πορεία του.

Οι τρεις από τους εργαζόμενους, δύο Έλληνες και ένας Αυστριακός, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα ο 41χρονος Έλληνας εξέπνευσε. Το όχημα άνηκε σε αυστριακή εταιρία όμως οι εργαζόμενοι με εξαίρεση τον οδηγό, άνηκαν στην ΣΤΑΣΥ.

«Θα έφτανε ως το Φάληρο»

«Θα έφθανε στο Φάληρο αν δεν γινόταν η σύγκρουση» είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπός εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Στράτος Ρεβύθης μιλώντας στην ΕΡΤ. «Ο συρμός λείανσης δεν ήταν της ΣΤΑΣΥ ήταν εργολάβου το οποίο δεν ξέρουμε τι προδιαγραφές και πιστοποιήσεις είχε. Είναι νέοι συνεργάτες, δεν είναι οι παλιοί με τους οποίους συνεργαζόμασταν. Οι συρμοί της ΣΤΑΣΥ έχουν σύστημα που φρενάρει αυτόματα μόλις παρουσιαστεί βλάβη. Πρέπει να το δούμε σοβαρά το θέμα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί κινδύνευσαν» συμπλήρωσε.

Ξήλωσαν τα τσιμέντα

Οι εικόνες από τους συρμούς σοκάρουν δείχνοντας τη σφοδρότητα με την οποία έγινε η σύγκρουση. Είναι δε χαρακτηριστικό πως από τα «πέδιλα» επιβράδυνσης που χρησιμοποιήθηκαν ξηλώθηκε το τσιμέντο ανάμεσα στις ράγες ενώ θραύσματα εκσφενδονίστηκαν στα παρακείμενα σπίτια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA