ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/11/2021 09:30

Μίκης Θεοδωράκης: Το παράπονο του εγγονού του - «Του μίλησα με σφιγμένα τα δόντια»

«Δεν ξέρω αν θα βγάλει κάποια πικρία αυτό που θα πω, αλλά εγώ πάντα ήθελα να νιώσω πιο κοντά στον παππού μου, την είχα αυτή την ανάγκη και το επιχείρησα αρκετές φορές» είπε ο Άγγελος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης, για τον παππού του Μίκη Θεοδωράκη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μίκης Θεοδωράκης: Το παράπονο του εγγονού του - «Του μίλησα με σφιγμένα τα δόντια»
(Πηγή: glomex)
Ανάγνωση:

Για τις στιγμές που έζησε και δεν θα ξεχάσει ποτέ δίπλα στον παππού του, Μίκη Θεοδωράκη, μίλησε ο Άγγελος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης, εκφράζοντας ένα μικρό παράπονο ότι θα ήθελε να νιώσει πιο κοντά του. Μάλιστα όπως αποκάλυψε επιχείρησε αρκετές φορές να το καταφέρει, ενώ εξέφρασε το παραπονό του και στον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη. «Δεν ξέρω αν θα βγάλει κάποια πικρία αυτό που θα πω, αλλά εγώ πάντα ήθελα να νιώσω πιο κοντά στον παππού μου, την είχα αυτή την ανάγκη και το επιχείρησα αρκετές φορές. «Του μίλησα για το παράπονο αυτό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα του μίλησα με σφιγμένα τα δόντια, δεν νομίζω ότι το κατάλαβε ακριβώς» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο MEGA περιέγραψε και τις στιγμές που περνούσαν μαζί: «Περνούσαμε χρόνο μαζί, ιδιαίτερα τις νύχτες, όπου τρώγαμε μαζί. Μέσα στη διάρκεια της ημέρας, ήταν στο γραφείο του, όλη μέρα με τις μουσικές. Ακουγόταν πολύ δυνατά οι μουσική από το γραφείο του. Τη νύχτα, καθόμασταν στο σαλόνι και βλέπαμε ταινίες στην τηλεόραση», είπε αρχικά ο Άγγελος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης.

Για τις μεταξύ τους σχέσεις ανέφερε: «Ήταν πολύ απλός και τρυφερός μαζί μας, μας λάτρευε και μας αγαπούσε και γι΄αυτόν τον λόγο είχε και μεγαλύτερη αγωνία για το τι θα κάνουμε στο μέλλον μας. Περίμενε να πάμε στο σπίτι να του δείξουμε τι κάνουμε, τι μας ενδιαφέρει. Εδώ ήταν ο χώρος του, εδώ περνούσε ατελείωτες ώρες. Εμείς δεν μάθαμε την ιστορία του παππού μας διαβάζοντας, δεν έχω μελετήσει το έργο του παππού μου, το έχουμε μάθει από την πηγή».

Ο Άγγελος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης αποκάλυψε για τις οικογενειακές τους σχέσεις: «Η σύζυγός του και τα δυο του παιδιά ήταν ο πολύ στενός οικογενειακός του κύκλος. Ήμασταν και εμείς δίπλα στη μαμά μου. Εκείνη μας πήγαινε συνέχεια κοντά του, μας λάτρευε και μας αγαπούσε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ