ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/11/2021 17:55

Συνάντηση του υποψηφίου προέδρου ΔΣΑ, Δημήτρη Αναστασόπουλου, με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Επαφές με τους επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Αναστασόπουλος, θέτοντας τα προβλήματα των δικηγόρων εν μέσω πανδημίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Συνάντηση του υποψηφίου προέδρου ΔΣΑ, Δημήτρη Αναστασόπουλου, με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Τα προβλήματα που ταλανίζουν το δικηγορικό σώμα εξέθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Αναστασόπουλος, σε επαφές που είχε με τους επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος, όπως δήλωσε, είναι «η ανάδειξη του ΔΣΑ σε σοβαρό θεσμικό συνομιλητή όλων των κοινωνικών εταίρων και όλων των πολιτειακών παραγόντων. Η εποχή της απομόνωσης και του παλαιοκομματικού συνδικαλισμού πρέπει να λάβει τέλος».

Στη συνάντηση με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο, τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησαν την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης και της Δικηγορίας ειδικότερα. Ο κ. Αναστασόπουλος παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού του για σειρά ζητημάτων, όπως η ανάγκη στήριξης των πιο αδύναμων, της κατοχύρωσης αξιοπρεπών αμοιβών για τους ασκούμενους και νέους δικηγόρους, της μείωσης του ΦΠΑ και κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, της επαναφοράς των δικηγόρων στα συμβόλαια και της αξιολόγησης των δικαστών.

Ανάλογα ζητήματα έθεσε και στην εκδήλωση του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ, όπου έλαβε μέρος την Δευτέρα. Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε την ανάγκη στήριξης των δικηγόρων, καθώς επλήγησαν από τους περιορισμούς της πανδημίας χωρίς να λάβουν την απαραίτητη στήριξη, ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου του ΔΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ