Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που το τέταρτο κύμα του κορονοϊού επελαύνει στη χώρα, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οριακή, με τον συντονιστή Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Νίκο Καπραβέλο να απευθύνει δραματική έκκληση να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χαρακτηριστικά, ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega, ανέφερε: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γίνεται σφαγή των ανεμβολίαστων. Χρειάζονται άμεσα μέτρα, χάνονται άδικα άνθρωποι. Η μάσκα πρέπει να επιβληθεί σε όλους.

«Χάνουμε ανθρώπους άδικα αυτή τη στιγμή. Με εμβόλιο στα χέρια μας είναι δυνατόν να θρηνούμε τόσα θύματα; Πρέπει όλοι να φοράμε διπλή μάσκα, γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε το lockdown για τους ανεμβολίαστους. Να απελευθερωθεί η 3η δόση. Πολλοί συνάνθρωποί μας βλέπουν την κατάσταση, πολλοί δεν μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού για την 3η δόση», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος. «Ο εμβολιασμένος έχει χώρο στη διασπορά, ωστόσο δεν κινδυνεύει τόσο να νοσήσει βαριά, πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος.

Ολα αυτά την ώρα που έγινε σήμερα γνωστό πως την Πέμπτη (18/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό. Στο εν λόγω διάγγελμα, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, θα δώσει στοιχεία για θανάτους και διασωληνωμένους, ενώ θα επαναλάβει πως δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο lockdown και θα ζητήσει να υπάρξει μεγάλη προσοχή από τους πολίτες ενόψει Χριστουγέννων.

Στο «κόκκινο» πέντε νέες περιοχές

Πέντε νέες περιοχές της χώρας μπαίνουν στο «κόκκινο» στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, οι περιοχές που «κοκκινίζουν» είναι η Θεσπρωτία, το Ρέθυμνο, η Αρτα, η Λακωνία και η Κόρινθος.

Μίνα Γκάγκα: «Δεν υπάρχουν στο τραπέζι για την ώρα νέα μέτρα»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης (17/11) στο Mega για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και την πορεία της πανδημίας. «Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα. Γενικά πρέπει να προσέξουμε αυτό τον καιρό που έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, να προσέξουμε τις επαφές μας. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αλλά με έμφαση στους εμβολιασμένους γιατί κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν περισσότερο πολύ περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Μπορεί να το συζητήσουμε αλλά ακόμα δεν υπάρχουν τέτοια μέτρα», ανέφερε για τις αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων. «Αυτό που έχουμε δει, οι επαφές που κυρίως οδηγούν σε κρούσματα. Είναι οι επαφές χωρίς μέτρα. Oταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε, τα κρούσματα είναι λίγα», τόνισε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Και πρόσθεσε «τα  κρούσματα είναι από επαφές χωρίς προσοχή. Είναι σημαντικό σε χώρους εστίασης να είμαστε εμβολιασμένοι».

«Όταν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, όπως έχουμε τώρα έχουμε και αντίστοιχους θανάτους. Δυο πράγματα είναι πολύ σημαντικά: έχουμε περισσότερους θανάτους στους μη εμβολιασμένους, έχουμε θανάτους σε μεγάλους σε ηλικία και ανθρώπους που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας», σημείωσε για την αύξηση των θανάτων. «Έχουμε πολλά κρούσματα για τον αριθμό της χώρας, η διαμόλυνση είναι πολύ μεγάλη και να μην αργούν οι ασθενείς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο», εξήγησε η κυρία Γκάγκα.

«Η ελληνική πολιτεία έχει συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορούσε να στείλουμε σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι», ανέφερε για τους υγειονομικούς υπαλλήλους. «Η πίεση που έχουμε στο ΕΣΥ δεν είναι ανάλογη με αυτή που έχουμε βιώσει στο παρελθόν», ωστόσο σχολίασε πως οι αντοχές των υγειονομικών, έχουν μειωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA