Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στην Ανδραβίδα, λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (18/11). Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πιλότος είναι σώος καθώς πρόλαβε και εγκατέλειψε εγκαίρως το αεροσκάφος, καθώς χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα. Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης μετά από εκπαιδευτική πτήση. Τα αίτια της συντριβής του F-16 δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ ο πιλότος μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ): «Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, χειριστής αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, εντός της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας. ​Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους».

Αξίζει να σημειωθεί πως τραγική κατάληξη είχε και η εξαφάνιση ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης (18/11) εντοπίστηκαν τα συντρίμμια αλλά και η σορός του 62χρονου πιλότου, που αγνοούνταν από τη Δευτέρα, κοντά στην Αγια Λάρισας.

Ο 62χρονος είχε μεταβεί στην Αθήνα για να λάβει μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της περασμένης Κυριακής και δυστυχώς δεν κατάφερε να επιστρέψει σώος στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Δράμα, μιας και στα μισά της διαδρομής το αεροσκάφος κατέπεσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA