Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ρυθμούς Black Firday κινούνται από το βράδυ της Πέμπτης οι μεγάλες αλυσίδες και τα εμπορικά καταστήματα καθώς άνοιξε η περίοδος με τις προσφορές τους που θα ολοκληρωθούν τη «Μαύρη Παρασκευή» και τη Cyber Monday. Ήδη από χθες το βράδυ τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν ξεκινήσει προσφορές σε προϊόντα κάτι που άλλωστε διαφήμιζαν όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα πρώτα λεπτά που άρχισαν οι ηλεκτρονικές προσφορές εν όψι της Black Friday υπήρχαν αναμονές (!) στα e-shop και κάποια καταστήματα είχαν μέχρι και σειρά προτεραιότητας. Το 4ήμερο 26-29 Νοεμβρίου αναμένεται να εκτοξευτούν οι αγορές που τόσο περιμένουν οι καταστηματάρχες, καθώς οι πρώτες πληροφορίες από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Συναγερμός για τα μαϊμού eshops

Καμπανάκι εν όψει των ηλεκτρονικών αγορών μέσω eshops λόγω Black Friday και Cyber Monday χτυπά έρευνα της Check Point, σύμφωνα με την οποία κάθε εβδομάδα εντοπίζονται 5.300 διαφορετικά «πειρατικά» sites, που στήνουν παγίδες σε ανυποψίαστους καταναλωτές. Πρόκειται για μια εκρηκτική αύξηση κατά 178% το τελευταίο δίμηνο σε σύγκριση με το μέσο όρο του έτους.

Η έρευνα της Check Point έδειξε ότι πίσω από mails και links μπορεί να κρύβονταν τουλάχιστον 7 παρόμοια «πειρατικά» sites, που ενεργοποιούνταν και απενεργοποιούνταν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, με προφανή στόχο να παγιδεύουν τους ανυποψίαστους κι εν συνεχεία να εξαφανίζονται χωρίς ίχνη. Οι συστάσεις προς τους καταναλωτές είναι αυτονόητες, παρά ταύτα πολύτιμες:

  • Να κάνετε αγορές από αξιόπιστες πηγές, μην «κλικάρετε» σε διαφημιστικά sites που έρχονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή social media
  • Προσοχή σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που μοιάζουν με τις αυθεντικές. Ακόμα κι ένα γράμμα διαφορετικό, μπορεί να σας οδηγήσει σε παγίδα
  • Οι υπέρογκες εκπτώσεις, ειδικά σε προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, είναι τουλάχιστον ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά
  • Οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα πρέπει να γίνονται μόνο σε ασφαλές περιβάλλον, το οποίο υποδηλώνει το μικρό «λουκέτο», που συνήθως βρίσκεται στην μπάρα, στα αριστερά της ηλεκτρονικής διεύθυνσης
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA