ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/11/2021 11:04

Νέα μέτρα: Κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης στην εργασία από 7:00 έως 9:30 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νέα μέτρα: Κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης στην εργασία από 7:00 έως 9:30 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Πηγή: Unsplash
Ανάγνωση:

Νέα δεδομένα στον εργασιακό τομέα φέρνουν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός κι εξειδίκευσαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί και γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, αλλάζει η ώρα προσέλευσης στους χώρους εργασίας, η οποία από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου θα γίνεται κλιμακωτά σε πέντε στάδια τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η προσέλευση στην εργασία θα γίνεται από τις 7:00 έως τις 9:30 σε πέντε στάδια (σ.σ.: ανά μισή ώρα).

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα προς τους ανεμβολίαστους και έχουν ως κύριο στόχο να κρατήσουν την κοινωνία ανοιχτή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανεμβολίαστοι, εκτός από την εστίαση, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά κ.ά., ακόμα και με αρνητικό τεστ. Ωστόσο, θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία, καθώς και στις εκκλησίες με την επίδειξη αρνητικού τεστ. Επίσης, επτά μήνες από την έκδοσή του θα παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών. Ακόμη, με στόχο να αποφεύγεται ο συνωστισμός επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ αλλάζει το ωράριο για το λιανεμπόριο.

Αλλαγή ωραρίου σε χώρους εργασίας και λιανεμπόριο

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα (22/11):

  • Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30.
  • Στο λιανεμπόριο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά κάθε ημέρα από τις 10:00 μέχρι τις 21:00 τις καθημερινές.
  • Σημειώνεται ότι ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, υπογράμμισε πως στους ελέγχους των πιστοποιητικών που θα γίνονται στις επιχειρήσεις, θα πρέπει να επιδεικνύεται και το πιστοποιητικό και ένα έγγραφο για ταυτοπροσωπία, όπως ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΩΡΑΡΙΟ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ