Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα πρώτα φύλλα πορείας απεστάλησαν σε ιδιώτες γιατρούς, μετά την απόφαση για την επιστράτευσή τους. Συνολικά 85 φύλλα πορείας έφυγαν προς ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Τα φύλλα πορείας έχει προωθήσει το υπουργείο Υγείας στις γεωγραφικές περιφέρειες της 3ης, 4ης και 5ης ΥΠΕ, στο πλαίσιο της επίταξης ιδιωτών γιατρών που ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, για την ενίσχυση του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση με τον κορονοϊό έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.

Στο έγγραφο που επιδίδεται στους ιδιώτες γιατρούς, αναγράφεται το νοσοκομείο, η ώρα και η ημερομηνία που θα πρέπει να παρουσιαστούν. Αναφορικά με τις επιτάξεις που αποφασίστηκαν, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έκανε λόγο για ένα «αναγκαίο μέτρο». «Τελικά θα χρειαστούμε στις περιοχές όπου πιέζεται το σύστημα 80 γιατρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, πριν φτάσουμε στην επιστράτευση των γιατρών «λόγω της έντασης που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές, υπήρξε μία συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους και «καταφέραμε να διασφαλίσουμε προσωπικό από ιδιώτες γιατρούς που μπήκαν στο σύστημα». Όμως, οι ανάγκες ήταν περισσότερες και έτσι «ενεργοποιήθηκε το μέτρο της επίταξης υπηρεσιών από σήμερα, Παρασκευή (19/11), 08:00 η ώρα και αποστέλλονται οι ειδοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται, βάσει της προσέλευσης η οποία υπήρξε στο Σύστημα, να είναι κάτω των 100, γύρω στις 80. Δηλαδή σε μεγάλο βαθμό, στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας, λόγω της συνεργασίας που υπήρξε με τους Ιατρικούς Συλλόγους το τελευταίο διάστημα, υπήρξε προσέλευση εθελοντών γιατρών. Και προφανέστατα, οποτεδήποτε χρειαστεί, θα επεκταθεί αυτό το μέτρο εάν κριθεί απαραίτητο», τόνισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA