Μενού
  • Α-
  • Α+

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητά ο προπονητής τένις, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων αθλητριών του. Ο 33χρονος υπέβαλλε το εξωφρενικό αίτημα στον εισαγγελέα για να διαπιστωθεί από ψυχιάτρους αν είναι παιδόφιλος κι αν μπορεί να το αντιμετωπίσει με ιατρική παρακολούθηση...

Διαβάστε ακόμηΝίκος Αντωνιάδης: Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων στον αντιεμβολιαστή δικηγόρο από τον Εισαγγελέα

Οι κατηγορίες αφορούν περιστατικά που έλαβαν χώρα από το 2015 έως και το 2020, όταν τα κορίτσια ήταν 14 και 15 ετών, αντίστοιχα. Ο κατηγορούμενος, που μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή, υπέβαλε το αίτημα στον ανακριτή, όπως αναφέρει η Realnews ούτως ώστε, όπως φέρεται να αναφέρει σε αυτό, εάν αντιμετωπίζει πρόβλημα, δηλαδή αν έχει συμπεριφορά παιδόφιλου, να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση για να το αντιμετωπίσει.

Ο 33χρονος Χρήστος Δερβένης που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, απολογούμενος ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, ισχυρίστηκε ότι έκανε ένα λάθος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αποδέχεται να πληρώσει γι’ αυτά που πραγματικά έκανε, αλλά όχι για εκείνα που τον κατηγορούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να έχει παραδεχθεί τη σύναψη «σχέσεων» με τις δύο κοπέλες, οι οποίες ήταν αθλήτριες στον όμιλο αντισφαίρισης όπου εργαζόταν και ο ίδιος. Παρ’ όλα αυτά, βάσει της δικής του εκδοχής, για όλες τις πράξεις του είχε τη συναίνεση των ανήλικων κοριτσιών.

Στη μεν πρώτη περίπτωση, ο 33χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η σχέση ξεκίνησε όταν η κοπέλα ήταν 17 ετών και εκείνος 27. Φέρεται, μάλιστα, να προσέθεσε πως η σχέση τους διατηρήθηκε σχεδόν για μία πενταετία, με τους δυο τους να κυκλοφορούν σαν πραγματικό ζευγάρι. Αυτό λέει και ο πατέρας του, ο οποίος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, παραδέχθηκε ότι ο γιος του πήγαινε με την κοπέλα στο σπίτι του, θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει βιασμός αλλά συναίνεση. Εκανε, δε, λόγο για μια καλά οργανωμένη σκευωρία σε βάρος του 33χρονου από τον πατέρα της κοπέλας, ενώ υποστήριξε χαρακτηριστικά πως το παιδί του «απλώς είχε μια σχεσούλα», χωρίς να γνωρίζει για πόσο καιρό. Παράλληλα, έριξε τις ευθύνες στις... αθλήτριες και στις οικογένειές τους!

«Δεν είπα ότι είναι αθώος ο γιος μου, έκανε τη μ... αυτή, γιατί έχεις τον πειρασμό δίπλα σου. Λοιπόν, και τα παιδιά τού την έπεφταν στα ίσα. Ποια μαθήτρια δεν θέλει τον καθηγητή της, που είναι ωραίος και άνετος; Και ποια οικογένεια δεν θέλει έναν καθηγητή για την κόρη της;», ανέφερε.

Οσον αφορά τη δεύτερη κοπέλα, ο κατηγορούμενος προπονητής φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του πως δεν υπήρξε ολοκληρωμένη ερωτική επαφή, ενώ αρνείται ότι προπονούσε ο ίδιος τις ανήλικες, ισχυριζόμενος ότι απλά τις είχε γνωρίσει στον όμιλο αντισφαίρισης.

Τον προπονητή κατήγγειλαν στην Αστυνομία οι γονείς των παιδιών, 16 και 21 χρόνων σήμερα. Τα κορίτσια, στις δικές τους καταθέσεις, περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έζησαν δίπλα του, ενώ πληροφορίες από γείτονες του κατηγορουμένου κάνουν λόγο για συχνές επισκέψεις παιδιών στο σπίτι του. Ο προπονητής στον όμιλο αντισφαίρισης της βορειοδυτικής Αττικής καλούσε ανήλικα κορίτσια στο σπίτι του με το πρόσχημα να γνωριστούν καλύτερα. Τους πρότεινε να παίζουν μαζί επιτραπέζια παιχνίδια και στη συνέχεια τους αποκάλυπτε τις ερωτικές διαθέσεις του, ζητώντας από τα ανήλικα κορίτσια να μην πουν σε κανέναν τίποτα από αυτά που τους έλεγε.

Παράλληλα, φέρεται να ταξίδευε με τις ανήλικες σε διάφορες βαλκανικές χώρες για να λάβουν μέρος σε διεθνή τουρνουά τένις. Εκεί, όμως, καθώς περνούσε πολλές ώρες μαζί τους, κατηγορείται ότι τις αποπλανούσε.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, πάντως, με διάταξή της άναψε το «πράσινο φως» για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και άλλα παιδιά είχαν πέσει θύματά του, καθώς η εις βάρος του έρευνα από τις Αρχές συνεχίζεται. Ο ανακριτής αναμένει τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα από όσα κατασχέθηκαν κι εστάλησαν για έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα από το τάμπλετ, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά και τα κινητά του τηλέφωνα.

Σημειώνεται πως η έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχει προβεί σε περισσότερες αντίστοιχες πράξεις εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Εφόσον προκύψουν επιπλέον στοιχεία και για άλλες ανήλικες, το εις βάρος του κατηγορητήριο αναμένεται να διευρυνθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA