ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/11/2021 04:53

Απογραφή 2021: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα το φάκελο

Πολλοί είναι οι πολίτες που ανησυχούν για την απογραφή καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει ακόμα τον φάκελο που είναι απαραίτητος προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Απογραφή 2021: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα το φάκελο
Πηγή: eurokinissi, shutterstock
Ανάγνωση:

Ανησυχία υπάρχει σε πολλούς πολίτες δεδομένου πως η διορία για την απογραφή 2021 τελειώνει στις 26 Νοεμβρίου, σε τρεις ημέρες δηλαδή από σήμερα και εκείνοι ακόμα δεν έχουν παραλάβει τον φάκελο ο οποίος είναι απαραίτητος προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία.

Ο κ. Αθανάσιος Θανόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τόνισε χθες πως ο φάκελος θα έρθει σε κάθε πολίτη που δεν τον έχει λάβει ακόμα και για τον λόγο αυτό αναμένεται να δοθεί παράταση για όσους δεν τον έχουν ακόμα στα χέρια τους.

«Από τη στιγμή, που θα έρθει σε κάθε κατοικία, θα υπάρχει όσος χρόνος χρειάζεται ο πολίτης για να κάνει τη δική του ηλεκτρονική αυτοαπογραφή στη σχετική πλατφόρμα Θα δοθεί τόσος χρόνος σε αυτούς όσος δίνεται και στους υπόλοιπους συμπολίτες », σημείωσε, μιλώντας στο Mega και τόνισε πως η συμμετοχή μέχρι σήμερα είναι πολύ ικανοποιητική, ενώ επεσήμανε ότι είναι δύσκολο και χρονοβόρο το έργο του ορισμού των απογραφέων.

Στο ερώτημα τι γίνεται εάν ο απογραφέας δεν έχει βρει τον πολίτη έως τις 26 Νοεμβρίου, που τελειώνει η διορία απογραφής, ο κ. Θανόπουλος είπε: «Αν κάποιος χάσει τις προθεσμίες, μπορεί να έρθει σε επαφή με εμάς, και θα δούμε πώς θα τον απογράψουμε εμείς».

Επιπλέον, για το ότι δε λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις ο αριθμός της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή είπε: «Υπάρχει πολύ πίεση αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ενίσχυση το τηλεφωνικό μας κέντρο. Οι απογραφείς πρέπει να εγκαταστήσουν μια ειδική εφαρμογή στα κινητά τους για να απαντούν κατευθείαν».

Τέλος, ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως ο απογραφέας θα πρέπει να φέρει αστυνομική ταυτότητα, διορισμό με φωτογραφία από την ΕΛΣΤΑΤ, και μία κονκάρδα.

«Το τηλέφωνο είναι πάντα στη διάθεση των πολιτών και μπορούν να τσεκάρουν ανά πάσα στιγμή ποιος είναι ο άνθρωπος απέναντί τους», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021 ΕΛΣΤΑΤ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ