Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχία υπάρχει σε πολλούς πολίτες δεδομένου πως η διορία για την απογραφή 2021 τελειώνει στις 26 Νοεμβρίου, σε τρεις ημέρες δηλαδή από σήμερα και εκείνοι ακόμα δεν έχουν παραλάβει τον φάκελο ο οποίος είναι απαραίτητος προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία.

Ο κ. Αθανάσιος Θανόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τόνισε χθες πως ο φάκελος θα έρθει σε κάθε πολίτη που δεν τον έχει λάβει ακόμα και για τον λόγο αυτό αναμένεται να δοθεί παράταση για όσους δεν τον έχουν ακόμα στα χέρια τους.

«Από τη στιγμή, που θα έρθει σε κάθε κατοικία, θα υπάρχει όσος χρόνος χρειάζεται ο πολίτης για να κάνει τη δική του ηλεκτρονική αυτοαπογραφή στη σχετική πλατφόρμα Θα δοθεί τόσος χρόνος σε αυτούς όσος δίνεται και στους υπόλοιπους συμπολίτες », σημείωσε, μιλώντας στο Mega και τόνισε πως η συμμετοχή μέχρι σήμερα είναι πολύ ικανοποιητική, ενώ επεσήμανε ότι είναι δύσκολο και χρονοβόρο το έργο του ορισμού των απογραφέων.

Στο ερώτημα τι γίνεται εάν ο απογραφέας δεν έχει βρει τον πολίτη έως τις 26 Νοεμβρίου, που τελειώνει η διορία απογραφής, ο κ. Θανόπουλος είπε: «Αν κάποιος χάσει τις προθεσμίες, μπορεί να έρθει σε επαφή με εμάς, και θα δούμε πώς θα τον απογράψουμε εμείς».

Επιπλέον, για το ότι δε λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις ο αριθμός της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή είπε: «Υπάρχει πολύ πίεση αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ενίσχυση το τηλεφωνικό μας κέντρο. Οι απογραφείς πρέπει να εγκαταστήσουν μια ειδική εφαρμογή στα κινητά τους για να απαντούν κατευθείαν».

Τέλος, ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως ο απογραφέας θα πρέπει να φέρει αστυνομική ταυτότητα, διορισμό με φωτογραφία από την ΕΛΣΤΑΤ, και μία κονκάρδα.

«Το τηλέφωνο είναι πάντα στη διάθεση των πολιτών και μπορούν να τσεκάρουν ανά πάσα στιγμή ποιος είναι ο άνθρωπος απέναντί τους», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA