Μενού
  • Α-
  • Α+

Με το εμποδίων συνεχίζεται, η δίκη του «ψευτογιατρού» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση λόγω του ότι μια ένορκος άργησε να προσέλθει στο δικαστήριο, ενώ στη συνέχεια οι δικηγόροι του κατηγορούμενου ζήτησαν διακοπή της διαδικασίας καθώς ο εντολέας τους μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό» επειδή νοσεί από κορονοϊό και βρίσκεται σε οξυγόνο.

Διαβάστε ακόμη: Σαν σήμερα, 23 Νοεμβρίου, το δικαστήριο επιβάλει ισόβια στο Μανώλη Δουρή για τη δολοφονία και το βιασμό του 6χρονου γιου του

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος. Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη» είπαν οι δικηγόροι του. Κατόπιν αυτού του αιτήματος το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του ούτως ώστε να προσκομισθεί πιστοποιητικό νόσησης COVID.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του το πιστοποιητικό» σημείωσε ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Δημήτρης Κουσιουρής.

Αντιδράσεις υπήρξαν και για την χωρητικότητα της αίθουσας που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με 17 κατηγορούμενους. «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται πάνω σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» είπαν οι δικηγόροι. Το δικαστήριο διέκοψε μέχρι τις 3 το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να αποφασιστεί πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA