Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βουλγαρία που αποτελεί την χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, ενώ έχουν γίνει πλήθος καταγγελιών ότι αποτελεί πηγή για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών, αποφάσισε με μία αιφνιδιαστική κίνηση, που έγινε γνωστή  από αστυνομικές πηγές, στον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών, να «κατατάξει την Ελλάδα στην κόκκινη ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη».

Όπως έγινε γνωστό, το βουλγαρικό Υπουργείο Υγείας, πήρε την παραπάνω απόφαση στις 19 Νοεμβρίου και το έθεσε σε εφαρμογή από τα ξημερώματα της Τρίτης, 23 Νοεμβρίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα μέτρα, όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα μπορούν μεν να ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα με επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) εντός 72 ωρών, αλλά θα τίθενται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για δέκα ημέρες. Πρακτικά, η διέλευση στη Βουλγαρία από την Ελλάδα διεξάγεται με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και επιπλέον με προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών. Το ίδιο μέτρο ισχύει και για παιδιά άνω των 12 ετών.

Από το παραπάνω μέτρο εξαιρούνται, κατά τις ίδιες πηγές, οδηγοί και συνοδηγοί λεωφορείων διεθνών μεταφορών, οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών, εργαζόμενοι στην παραμεθόριο, μέλη πληρωμάτων πλοίων και αεροσκαφών, μαθητές και φοιτητές που πραγματοποιούν ταξίδια από και προς την Βουλγαρία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όπως επίσης παιδιά κάτω των 12 ετών.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία Ελλήνων οδηγών που για λόγους επιχειρηματικούς και εμπορικούς πραγματοποιούν συχνά ταξίδια προς της γειτονική χώρα. Σύμφωνα με υπαλλήλους στο τελωνείο Προμαχώνα, από τα ξημερώματα τουλάχιστον δέκα οδηγοί επέστρεψαν στο ελληνικό έδαφος ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA