Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορονοϊό, ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης παραπέμπεται και στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Η παραπομπή του δικηγόρου που φέρεται ως αρνητής του ιού, των εμβολίων και σύμφωνα με τις καταγγελίες τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Αντωνιάδης: Οταν ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος έκανε μηνύση στον πρωθυπουργό και έγραφε «απέτρεψα ή διέκοψα διασωληνώσεις»

Εάν κριθεί ένοχος από το πειθαρχικό η ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Αφορμή για τις παραπάνω διαδικασίες αποτέλεσαν τα ηλεκτρονικά αρχεία που περιελάμβαναν αναφορές του για τον κορονοϊό τα οποία είχαν διαβιβαστεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας, είχε διαταχθεί και η σύλληψη του κ. Αντωνιάδη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος λόγω της ειδικής δωσιδικίας των δικηγόρων και η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία η οποία προχώρησε στην άσκηση πλημμεληματικής ποινικής δίωξης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA