Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Καπραβέλος είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν μπει στις ζωές μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και μας ενημερώνει για την ζοφερή εικόνα των νοσοκομείων της χώρας, που δοκιμάζονται καθημερινά από τον κορονοϊό. Ο κ. Καπραβέλος, ζώντας εκ των έσω τη μάχη που δίνεται, μιας και είναι διευθυντής της Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, μπορεί σε κάποιους αυτά που λέει να ηχούν υπερβολικά, ωστόσο, αντικατοπτρίζουν πέρα για πέρα την πραγματικότητα, η οποία είναι αμείλικτη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Ηλίας Μόσιαλος: Ετήσιες δόσεις, το πιθανότερο σενάριο - Ο ιός θα γίνεται πιο μεταδοτικός και λιγότερο επικίνδυνος

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να έχουν φτάσει στα ύψη, τους βαριά νοσούντες να περιμένουν στη σειρά για μια κλίνη ΜΕΘ και τους θανάτους να αυξάνονται καθημερινά, ο κ. Καπραβέλος είπε για άλλη μια φορά πως «η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτιακή, έχουν αδειάσει τα χειρουργεία. Περιμένουμε 50-60 ασθενείς στη σημερινή εφημερία, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις σε κάθε εφημερία είναι και ένας εφιάλτης, οι 5-6 εξ αυτών θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής».

Και συνέχισε σημειώνοντας με νόημα «γυρνάμε γύρω από το πρόβλημα και το δυσκολεύουμε». Σύμφωνα με τον ίδιο οι πάνω από 60 ετών και ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και «πιέζουν το σύστημα». Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος δεν υπάρχει άλλη λύση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών» τόνισε.

Επανέλαβε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτιακή, εξηγώντας ότι έχουν αδειάσει τα χειρουργεία και έχει πάει το προσωπικό στις ΜΕΘ και το υπόλοιπο - όπως είπε- δεν φτάνει.

Για τον ίδιο είναι καλοδεχούμενο από οπουδήποτε σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού Υγείας να υπάρχει ένα ενιαίο ΕΣΥ. «Είναι τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες δεν υπάρχει διάκριση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έπρεπε όλοι μαζί να συστρατευτούν», ανέφερε.

«Kατά 80% έχουν μειωθεί τα χειρουργεία και γίνεται το 20%» σημείωσε από την πλευρά του ο εντατικολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυξάνεται η θνητότητα, είναι δεδομένο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA