Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 34 ανυποψίαστους πολίτες – που πίστεψαν ότι θα αγόραζαν κινητό τηλέφωνο ή παιχνιδομηχανή σε τιμή πολύ χαμηλότερη της αγοράς - εξαπάτησε σπείρα Ρομά. Η δράση της έλαβε τέλος μετά την αστυνομική επιχείρηση σε Γλυφάδα και Αγία Βαρβάρα, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής να περνά χειροπέδες σε μία γυναίκα 26 ετών και σε τρεις άνδρες 22, 20 και 19 ετών.

Διαβάστε ακόμη: Καλύβια: Παράνομο νεκροταφείο σε αυλή ιερέα - Εθαβε μέχρι και παιδιά

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τα μέλη της σπείρας αναρτούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών με τη μορφή προσφοράς, επιχειρώντας να προσελκύσουν υποψήφιους πελάτες - θύματα. Τις αγγελίες με τις φωτογραφίες των υποτιθέμενων προς πώληση προϊόντων τις αναρτούσαν σε διαφορετικά ψεύτικα προφίλ που δημιουργούσαν για το σκοπό αυτό. Όποιο έκανε το λάθος και επικοινωνούσε μαζί τους, λάμβανε εγγυήσεις για την ποιότητα του προς πώληση αντικειμένου ενώ για να γίνουν πιο πειστικοί οι απατεώνες του έστελναν και βίντεο.

Τον χτύπησαν για να διαφύγουν

Η παράδοση της ηλεκτρονικής συσκευής πραγματοποιούνταν πάντα σε σημείο που όριζαν οι παθόντες, με μέλος της συμμορίας να υποδύεται υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας και η πληρωμή ολοκληρώνονταν με τη μέθοδο της αντικαταβολής (μετρητά). Το Reader παρουσιάζει βίντεο για μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπου αποτυπώνονται οι κινήσεις δραστών και θύματος σε κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Ωστόσο, μόλις ο ανυποψίαστος πολίτης άνοιγε το δέμα αντί για κινητό τηλέφωνο ή tablet έβρισκε μέσα αντικείμενο που προσομοίαζε στο γνήσιο και μπουκάλια με νερό, ώστε να έχει το κατάλληλο βάρος η συσκευασία.

Αμέσως μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού, τα μέλη της συμμορίας απενεργοποιούσαν τα προφίλ τους, καθώς και τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων που τυχόν είχαν χρησιμοποιήσει. Από την προανάκριση εξιχνιάστηκαν 34 περιπτώσεις απατών - πλαστογραφιών, κλοπή και ληστεία. Μάλιστα, σε μία περίπτωση που το θύμα αντιλήφθηκε την απάτη, τον χτύπησαν με το αυτοκίνητο κατά τη διαφυγή τους. Όλα τα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA