ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/11/2021 09:21

Ιππόδρομος: Γέμισε άλογα το κέντρο της Αθήνας - Έφιππη διαμαρτυρία στην παλαιά Βουλή

Διαμαρτυρία στην πλατεία Κολοκοτρώνη από μέλη και εργαζόμενους του Συλλόγου Διάσωσης του Ιπποδρόμου που βρέθηκαν στην παλιά Βουλή με τα άλογά τους με αίτημα να μην κλείσει ο ιππόδρομος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιππόδρομος: Γέμισε άλογα το κέντρο της Αθήνας - Έφιππη διαμαρτυρία στην παλαιά Βουλή
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στην πλατεία Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας, έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί της Πέμπτης μέλη του Συλλόγου Διάσωσης του Ιπποδρόμου και εργαζόμενοι σε αυτόν μαζί με τα άλογά τους πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα να μην κλείσει ο ιππόδρομος και χάσουν τη δουλειά τους πάνω από 2.000 εργαζόμενοι.

Όπως καταγγέλλουν πέρα από τους εργαζόμενους και 350 άλογα θα μείνουν στον δρόμο και ζητούν να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Είμαι προπονητής στον Ιππόδρομο, 47 χρόνια στον Ιππόδρομο. Θέλουμε τον Ιππόδρομο ανοιχτό. Η κυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ μάς έκαναν μπαλάκι. Ζητάμε ακρόαση από τον πρωθυπουργό, να μην κλείσει ο ιππόδρομος. Το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση ακύρωσαν ένα νόμο που επέτρεπε τη βιωσιμότητα του Ιπποδρόμου», είπε στην κάμερα του MEGA εργαζόμενος στον Ιππόδρομο.

«Αγώνες γίνονται κάθε Δευτέρα στον Ιππόδρομο. Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε σύμβαση με την κυβέρνηση και τον ΟΠΑΠ το 2015 και έδωσε το ιπποδρομιακό στοίχημα και τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών στον ΟΠΑΠ. Η σύμβαση αυτή δεν κατοχύρωσε τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών. Αυτή τη στιγμή ο ΟΠΑΠ θέλει να κλείσει τον Ιππόδρομο. Δε θέλει να συνεχιστούν οι ελληνικές ιπποδρομίες. Πρέπει ο ΟΠΑΠ, η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να κάτσουν σε ένα τραπέζι να βρουν μια λύση», σημείωσε άλλος εργαζόμενος.

«Εχουμε γίνει “μπαλάκι” από τον ΟΠΑΠ, ΤΑΙΠΕΔ και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς ξέρουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε εργασία και μια ιστορία 100 χρόνων θα κλείσει» ανέφεραν επίσης στην κάμερα της ΕΡΤ, επισημαίνοντας δε πως ο ιππόδρομος είναι άθλημα και θέαμα και θέλουν να τους απαντήσει ο πρωθυπουργός ότι δεν θέλει να έχει η χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑΙΠΕΔ ΑΛΟΓΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ