Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δικό της δυνατό μήνυμα κατά της πατριαρχίας και των φαινομένων έμφυλης βίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, έστειλε η ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη.

Δημοσιεύοντας μια τρυφερή φωτογαφία που κρατάει αγκαλιά την βαπτιστήρα της, η Άννα Κορακάκη έγραψε: «Εύχομαι όταν μεγαλώσεις να έχουν αλλάξει πολλά αν όχι όλα… Ακόμη και αν η πατριαρχία έχει αφήσει τα απομεινάρια της, εύχομαι να μη φοβάσαι να γυρίζεις μόνη τα βράδια στο σπίτι μην τυχόν και κακοποιηθείς, ούτε να χρειάζεσαι τον αδερφό της φίλης σου να σε συνοδεύσει? άλλωστε εκείνος σαν άντρας δεν κινδυνεύει… Μισό λεπτό. Εκτός πάλι αν εκείνος «δεν είναι αρκετά άντρας» για τους «άντρες» και κινδυνεύει να ξυλοκοπηθεί μαρτυρικά γι’ αυτό. Οπότε κινδυνεύει και εκείνος. Γιατί η βία έχει πολλές μορφές, πολλές πτυχές και πολλά θύματα. Ελπίζω η γενιά σου λοιπόν, κορίτσι μου γλυκό, να δείξει σε αυτούς τους «άντρες» πως το «αντριλίκι» κοστίζει ακριβά. Τόσο ακριβά, που δε θα τολμούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη…Και όταν τολμούν να το βάλουν, να μη βγαίνει ακέραιο όπως πριν. Και αν όπως είπα, η πατριαρχία θα έχει αφήσει τα απομεινάρια της, εύχομαι να είστε τουλάχιστον όλες οπλισμένες με σθένος, να καταγγέλλετε τη βία που είτε βιώνετε οι ίδιες, είτε είστε μάρτυρες αυτής, να καταγγέλετε την τοξικότητα και κάθε αποτροπιαστική ενέργεια. Να είστε ενωμένες, αλληλέγγυες και υποστηρικτές η μία προς την άλλη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA