ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/11/2021 07:09

Black Friday: Ημέρα μεγάλων εκπτώσεων με αισιοδοξία από τους καταστηματάρχες

Κορυφώνεται σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου η περίοδος εκπτώσεων και προσφορών από τα καταστήματα με την Black Friday - Ο πεντάλογος προκειμένου να αποφύγουν οι καταναλωτές τις πλασματικές αγορές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Black Friday: Ημέρα μεγάλων εκπτώσεων με αισιοδοξία από τους καταστηματάρχες
(Πηγή: Unsplash)
Ανάγνωση:

Αισιόδοξοι παρουσιάζονται οι καταστηματάρχες καθώς σήμερα είναι η Black Friday και η κορύφωση μιας περιόδου εκπτώσεων. Οι καταναλωτές αναμένεται και φέτος να προχωρήσουν σε μεγάλο όγκο αγορών ωστόσο οι ειδικοί εφιστούν προσοχή για για τις προσφορές που διαφημίζονται.

Παραδοσιακά στην Black Friday oι γυναίκες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά οι άντρες ξοδεύουν περισσότερα. Οι μέσοι όροι είναι στα 150 και 200 ευρώ αντίστοιχα. Στην λίστα των γυναικών πάνω πάνω είναι ρούχα παπούτσια και καλλυντικά, ενώ στους άνδρες τα ρούχα, τα ηλεκτρονικά είδη και τα παπούτσια.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς κάποιες φορές μπορεί αντί για ευκαιρίες να αγοράσουν ακριβότερα.

Black Friday – Ο 5λογος προκειμένου να αποφύγετε πλασματικές αγορές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, προτείνει την τήρηση πέντε κανόνων που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών»:

  1. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  2. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες
  3. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς
  4. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής
  5. Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
BLACK FRIDAY ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑ CYBER MONDAY
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ