ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/11/2021 09:29

Απογραφή 2021: Ανακοίνωσε παράταση η ΕΛΣΤΑΤ - Στις 13 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε κι επίσημα παράταση της προθεσμίας για την ηλεκτρονική απογραφή μέχρι και τις 13/12 λόγω των καθυστερήσεων που έχουν παρατηρηθεί στην παραλαβή των κωδικών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Απογραφή 2021: Ανακοίνωσε παράταση η ΕΛΣΤΑΤ - Στις 13 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία
Πηγή: eurokinissi, unsplash
Ανάγνωση:

Την παράταση της προθεσμίας για την ηλεκτρονική απογραφή ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται πλέον στις 13 Δεκεμβρίου, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος σε όσους παρέλαβαν τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής με καθυστέρηση, αλλά και σε όσους από τους υπόλοιπους επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά.

Διαβάστε ακόμη: Απογραφή 2021: Πώς θα καταχωρίσετε εύκολα και γρήγορα τα στοιχεία σας

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με μεγάλη συμμετοχή ωστόσο έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις στην παραλαβή κωδικών οπότε και κρίθηκε αναγκαία η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής.

Όπως σημειώνεται, μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Απογραφή 2021: Τρόπος διενέργειας

  • Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
  • Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΛΣΤΑΤ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ