Μενού
  • Α-
  • Α+

Το νέο «κύμα» κακοκαιρίας με τον «αεροχείμαρρο» που χτύπησε και την Ελλάδα έφερε εκτός από προβλήματα και κάποιες εντυπωσιακές εικόνες... τρόμου. Σε φωτογραφίες και βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου μοιάζει να έφτασε το τέλος του κόσμου! Ενας ουρανός κατάμαυρος που σκέπασε την Αττική και όχι μόνο, η νεροποντή και το χαλάζι που άφησαν πίσω τους αμέτρητες ζημιές, τραυματισμούς και δυστυχώς έναν νεκρό στην Ηλεία, ήταν οι πρώτες καταγραφές. Όσοι δεν βρίσκονταν στον δρόμο και απολάμβαναν την προστασία που τους πρόσφερε κάποιος κλειστός χώρος, τραβούσαν... υλικό διασκεδάζοντας κατά κάποιο τρόπο τις στιγμές. https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FForecastweather.Greece%2Fvideos%2F634848241021781%2F&show_text=false&width=264&t=0

Ο ιστότοπος Forecast Weather φιλοξένησε ορισμένες από αυτές τις στιγμές με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που κατέγραψαν πολίτες από διάφορα μέρη της Αττικής. Ενα χαρακτηριστικό βίντεο της στιγμής που εισέρχεται η καταιγίδα στον νομό είναι αυτό από την περιοχή του Ζωγράφου, ενώ λίγη ώρα αργότερα, η εναλλαγή του σκηνικού με τον ήλιο που ξεπρόβαλε, έφερε και το ουράνιο τόξο.

Δεν αλλάζει το σκηνικό για τις επόμενες ημέρες

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου. Ετσι, η επιδείνωση που χτύπησε την Παρασκευή (26/11), κυρίως στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, δεν φαίνεται να υποχωρεί άμεσα. Ο καιρός στην Αττική προβλέπεται νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μέχρι και την προσεχή Τρίτη (30/11), το σκηνικό θα περιλαμβάνει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA