ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/11/2021 14:58

Τσικνοπέμπτη: Πώς έγινε Chikno Thursday σε βιβλίο Αγγλικών της Γ' Γυμνασίου

Το Chikno Thursday εμφανίζεται σε βιβλίο της Γ' Γυμνασίου που δίνει το υπ. Παιδείας στους μαθητές στο πλαίσιο άσκησης όπου οι μαθητές καλούνται να αντιστοιχίσουν ορολογίες εορτών στην Ελλάδα με φράσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τσικνοπέμπτη: Πώς έγινε Chikno Thursday σε βιβλίο Αγγλικών της Γ' Γυμνασίου
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Chikno Thursday αντί για Τσικνοπέμπτη. Με αυτό τον τρόπο που θυμίζει greeklish αντί για την αγγλική απόδοση ενός όρου το υπουργείο Παιδείας μετέφρασε στους μαθητές της Γ' Γυμνασίου την Τσικνοπέμπτη.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Εκτακτη οδηγία της Πολιτικής Αεροπορίας για μπλόκο σε 9 χώρες της Νότιας Αφρικής

Συγκεκριμένα ο εν λόγω νεολογισμός εμφανίζεται στο βιβλίο εργασιών της Γ' Γυμνασίου που δίνει το υπουργείο Παιδείας στους μαθητές στο πλαίσιο άσκησης στα σχολεία. Σε αυτή την άσκηση οι μαθητές καλούνται να αντιστοιχίσουν ορολογίες εορτών στην Ελλάδα με φράσεις που τις περιγράφουν.

Και ενώ το Πάσχα, το οποίο περιγράφεται ως Ressurection of Jesus Christ, αποδίδεται ως Easter η Τσικνοπέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, παρουσιάζεται σαν κακόγουστο αστείο ως Chikno Thursday και όχι περιγραφικά όπως για παράδειγμα Meat Day ή Roast Meat Day, ή έστω Tsiknopempti σε μία προσπάθεια τουλάχιστον να αποδοθεί ο όρος με την ελληνική του ονομασία.

(Πηγή: Καθημερινή)

Την ίδια ώρα η Καθαρά Δευτέρα εμφανίζεται ως Clean Monday αποδίδοντας τον όρο «Καθαρά» κυριολεκτικά ως καθαριότητα/πλύσιμο και όχι μεταφορικά όπως ερμηνεύεται και στα ελληνικά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, τα βιβλία αυτά οδεύουν προς αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ