Μενού
  • Α-
  • Α+

Γιώργος Χρανιώτης, Αύγουστος Κορτώ, Παρασκευή Κερασιώτη είναι μόνο τρεις από τους πολλούς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν δημοσίως στα ρατσιστικά σχόλια κάποιων ασυνείδητων για την 8χρονη Ολγα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο στο Κερατσίνι, όταν βαριά μεταλλική πόρτα εργοστασίου έκλεισε πάνω της. Ο θάνατος της 8χρονης Ολγας σόκαρε το πανελλήνιο αλλά την ίδια στιγμή το πιο απάνθρωπο ήταν ότι κάποιοι περνούσαν δίπλα από το κοριτσάκι, την ώρα που ψυχορραγούσε, χωρίς να προσπαθήσουν να το σώσουν. 

Διαβάστε ακόμη: Κερατσίνι: Οι κλωτσιές στο άψυχο σώμα της 8χρονης, το κλάμα της Ζαχαρέα και το «εκκενώστε πριν έρθει η Αστυνομία»

Η μικρή Ολγα ήταν Ρομά αλλά ήταν μια αθώα ψυχή που έσβησε γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν. Ο Γιώργος Χρανιώτης, ακούγοντας και διαβάζοντας τα χυδαία σχόλια για την 8χρονη Ολγα, έκανε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ένα insta story, βάζοντας τους ρατσιστές στη θέση τους.

«Το "γυφτάκι" για αυτούς που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα, δεν είναι σακί με πατάτες, δεν είναι άψυχη κούκλα, δεν είναι ένα τσουβάλι με κοπριά. Το "γυφτάκι" είναι ένας άνθρωπος, ο συγκεκριμένος 8χρονος άνθρωπος που ζει και αναπνέει. Και δυστυχώς γι' αυτόν - αλλά κυρίως για εσάς που προσπερνούσατε και κλωτσούσατε - ένας άνθρωπος, ένα μικρό κοριτσάκι, που αν το παίρνατε στην αγκαλιά σας και του προσφέρατε τις πρώτες βοήθειες, θα μπορούσε να αναπνέει ακόμα.

Ντροπή σας και ντροπή μας για αυτόν τον κόσμο που συνεχίζουμε να ζούμε. Αν και δεν νομίζω ότι αυτό το πράγμα λέγεται ζωή»μ σημειώνει ο Γιώργος Χρανιώτης δίχως να μασά τα λόγια του. Δεκάδες χρήστες του Instagram, μεταξύ των οποίων η Ζέτα Δούκα, η Σοφία Παυλίδου, η Χρύσα Παππά, συμφωνώντας με τα λόγια του Γιώργου Χρανιώτη, έκαναν repost το κείμενό του στο δικό τους λογαριασμό. 

Παρασκευή Κερασιώτη: Τι σημαίνει ήταν Ρομά; 

Την οργή της για το περιστατικό εξέφρασε και η Παρασκευή Κερασιώτη, η πρώην παίκτρια του GNTM που στο παρελθόν έχει εξομολογηθεί ότι λόγω της τσιγγάνικης καταγωγής της έχει δεχτεί bullying.

«Δεν έχω λόγια, που πήγε η ανθρωπιά; Τι σημαίνει ήταν Ρομά; Ξαναρωτάω, τι σημαίνει ήταν Ρομά; Πότε θα σταματήσει αυτός ο ρατσισμός; Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Βασικά, δε πρέπει να λέγονται άνθρωποι» έγραψε η Παρασκευή Κερασιώτη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Αύγουστος Κορτώ: «"Γυφτάκι" σκέφτονταν, στο τέλος πέθανα»

Ο φρικτός θάνατος της 8χρονης στο Κερατσίνι, η οποία παγιδεύτηκε σε πόρτα εργοστασίου, με τους εργαζόμενους στον χώρο να αντιμετωπίζουν το παιδί με απάνθρωπο τρόπο, συγκλονίζει το πανελλήνιο. Το σοκαριστικό βίντεο που μετέδωσε το δελτίο του Star αποτύπωσε καρέ-καρέ την τραγωδία που εκτυλίχθηκε από τη στιγμή που το κοριτσάκι σφηνώθηκε στη μεταλλική πόρτα, βάρους μισού τόνου.

Γι' αυτό και ο συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ, έκανε μία ανάρτηση «γροθιά στο στομάχι» για τη στάση που κράτησαν οι υπάλληλοι. Ακολουθεί η ανάρτηση που έκανε ο Αύγουστος Κορτώ:

«Γυφτάκι», σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.

Πρώτα, φοβήθηκα. Τρόμος, πανικός! Παγιδεύτηκα!

Ο φόβος είναι αόρατος.

«Γυφτάκι», σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.

Έπειτα, πόνεσα. Πόνος φριχτός, στο στήθος, στα πλευρά!

Ο πόνος είναι αόρατος.

«Γυφτάκι», σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.

Ύστερα, δεν μπορούσα να ανασάνω. Πνίξιμο, πνίξιμο, αέρα!

Η ανάσα είναι αόρατη.

«Γυφτάκι», σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.

Ώρα πολλή με προσπερνούσαν: «Γυφτάκι, γυφτάκι, γυφτάκι».

Στο τέλος, πέθανα.

Τουλάχιστον, τέλος ο πόνος, ο φόβος. Τέλος η πνοή.

Ο θάνατος είναι αόρατος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA