Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News για εφόδους σε νοσοκομεία ατόμων προκειμένου να αποτρέψουν διασωληνώσεις. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Ιωακείμ Κασωτάκης, θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και βίας κατά υπαλλήλων.

Διαβάστε ακόμη: Η γυναικοκτονία στην Ελλάδα: Δώρα, Καρολάιν, Γαρυφαλλιά, Νεκταρία - 14 δολοφονημένες γυναίκες το 2021

Οπως καταγγέλλουν γιατροί μεγάλων νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρόκειται για ομάδες οι οποίες σπεύδουν οργανωμένα να υποστηρίξουν συγγενείς ασθενών που έχουν πέσει θύματα της συνωμοσιολογίας γύρω από την COVID-19 και τον τρόπο νοσηλείας όσων νοσούν. Το πρώτο περιστατικό εφόδου σε νοσοκομείο σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όταν περίπου 15 άτομα εισέβαλαν διαμαρτυρόμενα για τη διασωλήνωση ηλικιωμένου. Εκτοτε, τα αντίστοιχα περιστατικά έχουν πληθύνει, καθώς έχουν σημειωθεί στο Θριάσιο, στο Αττικό, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και αλλού. Οι γιατροί ζητούν παρέμβαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κι επιπλέον μέτρα για τον εκφοβισμό και τους προπηλακισμούς που ολοένα και πληθαίνουν.

Τα περισσότερα δεν βγαίνουν προς τα έξω

«Στην ουσία, πρόκειται για οργανωμένες ομάδες “αντιδιασωληνωτών”. Εχουμε επισημάνει το θέμα στο υπουργείο Υγείας και δυστυχώς μας έχουν αγνοήσει. Ολους αυτούς τους μήνες υπάρχει κλιμάκωση του φαινομένου, καθώς έχουν γίνει εισβολές σε αρκετά νοσοκομεία. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, αυτά τα περιστατικά δεν γίνονται γνωστά ούτε στις νοσοκομειακές διοικήσεις», τονίζει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και νευροχειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πάνος Παπανικολάου, ο οποίος ήταν «παρών» στην εισβολή που είχε σημειωθεί στο νοσοκομείο του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA