Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αποθέσει τις ελπίδες της για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού στην επιτάχυνση των εμβολιασμών, στον περιορισμό των ανεμβολίαστων από κοινωνικές δραστηριότητες, πρωτίστως για την δική τους ασφάλεια, καθώς και στην απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Νέα μέτρα: Το Plan A, το Plan B και η σκληρή εισήγηση στο τραπέζι του Μαξίμου

Με μεγάλη ικανοποίηση, η κυβέρνηση βλέπει τις εκκλήσεις για εμβολιασμό να πιάνουν τόπο - καθώς παρατηρείται αύξηση, τόσο για τον πρώτο εμβολιασμό, όσο και για την αναμνηστική δόση- και μάλιστα μέσα στην ιδιαίτερη συγκυρία που φέρνει η μετάλλαξη Ομικρον που αποτελεί τον υπ' αριθμόν 1 κίνδυνο για την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τον ΕΟΔΥ, παρατηρείται αύξηση 4 ποσοστιαίων μονάδων, από το 71% στο 75%, στο ποσοστό των ατόμων άνω των 12 ετών που είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση του εμβολίου. Η αύξηση σημειώθηκε μέσα σε 16 μόλις ημέρες τον Νοέμβριο γεγονός που χαροποιεί τους υγειονομικούς φορείς της χώρας και το Μαξίμου, που βλέπει τις συνεχείς παραινέσεις να πιάνουν τόπο. Συνολικά 386.692 πολίτες άνω των 12 ετών προστέθηκαν σε δυο εβδομάδες στον συνολικό πληθυσμό που έχει επιλέξει να εμβολιαστεί.

Αποσυμφόρηση και στο σύστημα Υγείας

Παράλληλα, χάρη στην επιτάχυνση των εμβολιασμών μειώθηκαν κατά 46.953 οι ανεμβολίαστοι πολίτες στην κρίσιμη ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών (82,2% εμβολιασμένοι επί του συνολικού πληθυσμού των 60+), γεγονός που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση του ΕΣΥ, καθώς οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ασθενείς ηλικίας από 60-65 ετών κι άνω, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει καθημερινά ο ΕΟΔΥ.

Εκτόξευση... «Ελευθερίας»

Σύμφωνα με την ανάλυση των επίσημων στοιχείων της Επιχείρησης «Ελευθερία», στις 11 Νοεμβρίου, σε σύνολο πληθυσμού 9,523 εκατ. ατόμων άνω των 12 ετών, 6.752.859 άτομα είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει ραντεβού για πρώτη δόση, δηλαδή ποσοστό 71%. 

Μετά από 16 ημέρες, στις 27 Νοεμβρίου, σε σύνολο πληθυσμού 9,523 εκατ. ατόμων άνω των 12 ετών, ο αριθμός των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει ραντεβού για πρώτη δόση, αυξήθηκε από τα 6.752.859 άτομα σε 7.139.551 άτομα, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη σημαντική και ταχεία αύξηση του ποσοστού από το 71% στο 75% (για όλους άνω των 12 ετών).  

Παράλληλα, στις 11 Νοεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών ήταν 593.209 άτομα. Μετά από 16 ημέρες, στις 27 Νοεμβρίου, χάρη στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού ρυθμού σε αυτή την κρίσιμη ηλικιακή ομάδα, οι ανεμβολίαστοι μειώθηκαν κατά 46.953 άτομα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA