Μενού
  • Α-
  • Α+

«Τα μονοκλωνικά λειτουργούν σαν αντίδοτο γιατί είναι εντυπωσιακός ο χρόνος με τον οποίο ενεργούν. Είναι ταχύτατη η ανάρρωση του ασθενούς», λέει μία από τις ασθενείς που έλαβαν τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα για τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Μετάλλαξη Ομικρον: Γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρέκαμψε δύο ελληνικά γράμματα

Η ασθενής μίλησε στην εκπομπή “Live News” στο MEGA και περιέγραψε την εμπειρία που είχε πριν από μερικές μέρες στο νοσοκομείο Σωτηρία. «Εγώ δεν ξέρω καν αν θα σας μιλούσα αυτήν την στιγμή αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα. Δεν ξέρω αν θα ζούσα». Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί στο Σωτηρία που της βρήκαν λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια από όσα είχε όταν τελείωσε τη χημειοθεραπεία της πριν 1 χρόνο. «Εγώ όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία είχα 1.800 λευκά. Την Τετάρτη το απόγευμα (σ.σ. με κορονοϊό) είχα 1.700. Είχα χειρότερα λευκά από ό,τι όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία».

Οι γιατροί προβλέποντας την κακή εξέλιξη της νόσου, αποφάσισαν να της χορηγήσουν ένα από τα μόλις 2.000 μονοκλωνικά φάρμακα που υπάρχουν στην Ελλάδα. «Ήταν σε υγρή μορφή ενδοφλέβια. Η χορήγηση κράτησε μισή ώρα. Κατά τη χορήγηση δεν είχα κάποια δυσφορία. Τίποτα απολύτως. Αυτό όμως που ήταν αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου αισθάνθηκα ότι ήμουν τελείως απύρετη».

Η ίδια χαρακτήρισε θαυματουργά τα μονοκλωνικά σκευάσματα, τα οποία όμως προορίζονται για λίγους ασθενείς, καθώς διατίθενται σε μικρές ποσότητες. «Είχα τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις (σ.σ. ως καρκινοπαθής). Μου έδωσαν και υπέγραψα ενημερωτικά φυλλάδια για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων και μου τα χορήγησαν».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA